Connect with us
Organizaţia teroristă Jabhat Fatah al-Sham a publicat un mesaj online prin care revendică asasinarea ambasadorului rus în Turcia

Externe

Organizația Jabhat Fatah al-Sham revendică asasinarea ambasadorului rus în Turcia

Organizaţia teroristă Jabhat Fatah al-Sham (fostul Front al-Nusra) a publicat un mesaj online prin care revendică asasinarea ambasadorului rus în Turcia, potrivit agenției Sputnik.

Presa din Turcia relata că 13 persoane au fost reținute de autorități în urma anchetei. Reprezentanții poliției au anunțat că au fost făcute arestări în provinciile Ankara, Izmir şi Aydin.

Autoritățile au luat în considerare și posibilitatea ca asasinatul să fi avut legături cu clericului de opoziţie Fethullah Gulen. Anterior, acesta a fost acuzat și de tentativa eșuată de puci din luna iulie.

Organizația Jabhat Fatah al-Sham este mai bine cunoscută ca Frontul al-Nusra, dar poartă și denumirea de al-Qaeda în Siria sau al-Qaeda în Levant.

Ambasadorul rus a fost împușcat mortal la o galerie de artă din Ankara

Frontul este o miliție jihadistă sunită care luptă împotriva forțelor guvernamentale siriene în Războiul Civil Sirian. Scopul lor declarat este de a înființa un stat islamist în Siria. Grupul este aripa siriană a organizației Al-Qaeda.

Ambasadorul rus Andrei Karlov a fost împușcat mortal luni, de un polițist turc, de 22 de ani. Incidentul s-a petrecut la o galerie de artă din Ankara.

Citește și: Experții ruși merg în Turcia pentru a ancheta asasinarea ambasadorului Rusiei

Atacatorul a strigat „Allahu Akbar”, motivându-și atacul drept o răzbunare pentru Alep. Bărbatul a fost ulterior ucis de forțele de ordine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top