Connect with us
Un cunoscut blogger a fost asasinat!

Externe

Un cunoscut blogger a fost asasinat!

Caz șocant în Tokyo! Un cunoscut blogger japonez, cunoscut sub numele Hagex, a fost asasinat, duminică, de un internaut cu care avusese o dispută online în urma unei conferinţe pe tema ”certurilor pe internet” şi a gestionării acestora, informează luni AFP.

Moartea lui Kenichiro Okamoto, angajat al unei societăţi din Tokyo specializată în securitatea online, cu câteva apariţii la televiziune, a fost premeditată, au indicat surse din poliţie citate de media locală.

Conform blogului său, Okamoto (41 de ani) a susţinut duminică o conferinţă la Fukuoka (sud-vest) pe tema ”certurilor pe internet” în care dorea să îşi ”împărtăşească experienţa cu privire la disputele online şi la modul de răspuns la acestea”.

El a fost găsit mort în baie, înjunghiat de mai multe ori, potrivit presei japoneze.

Citește și: Twitter, noi reguli împotriva ”trolilor” de pe internet

Presupusul ucigaş a fost arestat şi şi-ar fi recunoscut faptele justificându-şi gestul prin faptul că îl „detesta” pe blogger, conform postului de televiziune public NHK.

Internetul japonez este teatrul a numeroase dispute şi hărţuiri iniţiate de persoane care acţionează de multe ori mascându-şi identitatea reală.

Șirul întâmplărilor

Okamoto, care a lucrat pentru o firmă de IT în orașul său natal din Tokyo, a ținut o conferință într-o sală din clădirea școlii înainte de a fi atacat în toaletă, potrivit poliției.

Un ofițer de serviciu a făcut un apel de urgență după ce a văzut o sângerare,  Okamoto și un bărbat cu un cuțit care ieșeau dintr-o toaletă în clădire.

Citște și: Întâlnirea lui Mark Zuckerberg cu europarlamentari va fi transmisă în direct pe internet

Clădirea unde s-a ținut conferința este adesea folosită de guvernul orașului și de alte persoane pentru a ajuta la înființarea afacerilor și este situată lângă cartierul comercial Tenhua din Fukuoka. O parte din clădire este utilizată ca un bar și o sală de ședințe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top