Connect with us
Pandemia a cuprins Europa. Muntenegru a confirmat primele 2 cazuri

Externe

Pandemia a cuprins Europa. Muntenegru a confirmat primele 2 cazuri

Este oficial: pandemia de coronavirus a cuprins toată Europa. Ieri, Muntenegru era singura țară fără cazuri de infecție cu coronavirus confirmate, însă tocmai a confirmat primele 2 paciente infectate cu COVID-19.

Pandemia a cuprins Europa. Muntenegru a confirmat primele 2 cazuri

Autoritățile din Muntenegru au făcut eforturi mari pentru a preveni îmbolnăvirea populației, însă nu au putut opri virusul care a îngrozit pe toată lumea în aceste zile. Au fost confirmate două cazuri de infecție cu COVID 19, în ciuda tuturor eforturilor.

Premierul Dusko Markovic a confirmat că două femei care s-au întors în urmă cu 12 zile din America și Spania sunt infectate cu noul tip de coronavirus. Cele două femei se află în prezent internate în spital.

Deși nu avea niciun caz confirmat, Muntenegru a luat măsuri drastice și a închis anumtie puncte de frontieră, a oprit transportul public, a închis şcoli, cafenele şi restaurante. Conform Reuters supermarketurile şi farmaciile sunt singurele care au mai rămas deschise.

„Toate transporturile aeriene, feroviare și rutiere publice internaționale sunt suspendate. Vom facilita întoarcerea cetățenilor noștri în Muntenegru”, a declarat guvernul într-un comunicat.

Populația repectă cu strictețe recomandările autorităților. „Nu mi-e frică, avem o populație redusă, liniștită. Am grijă la igienă și nu merg în locuri aglomerate. Singura diferență este că nu mai merg în mall, cafenele sau la piață”, a spus Deniz Turkbay, localnic din Podgorița.

Citește și: Pacientul 1 din Italia vindecat de coronavirus s-a îmbolnăvit din nou

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top