Connect with us
Prima țară europeană care este liberă de coronavirus

Externe

Prima țară europeană care este liberă de coronavirus

Dacă alte țări din Europa încă se luptă cu restricțiile și relaxează măsurile de protecție, o singură țară este liberă de coronavirus. România a intrat în starea de alertă, iar măsurile de protecție sunt relaxate la fiecare două săptămâni dacă numărul infectărilor va scădea. Ce țară este liberă de coronavirus? Află din rândurile de mai jos despre ce țară este vorba.

Prima țară europeană care este liberă de coronavirus

Europa a atins și depășit pragul de 2 milioane de cazuri de coronavirus, totuși epidemia pare să fie sub control în aproape toate țările de pe continent. De exemplu, Spania se pregătește să elimine încă un set de restricții.

Prima țară din Europa care a scăpat de coronavirus este Muntenegru. Duminică nu a mai avut nicio persoană infectată cu coronavirus, conform datelor institutului național de sănătate publică din țară – IJZ, citate luni de agenția croată de presă HINA, conform Agerpres.

În Muntenegru nu au mai fost cazuri noi de infectare timp de 20 zile consecutiv. Acum 68 zile, în Muntenegru s-a înregistrat în mod oficial primul caz de coronavirus.

Conform institutului național de sănătate publică din Muntenegru, în ziua precedentă s-au prelucrat 140 de teste și niciunul nu a fost pozitiv. În prezent, Muntenegru nu mai are niciun caz de infectare cu coronavirus, conform instituției din Muntenegru.

Autoritățile sanitare din această țară au declarat anterior ca epidemia va fi declarată încheiată atunci când nu vor mai fi înregistrate cazuri noi pentru o perioadă de 28 zile.

Muntenegru este ultima țară din Europa care a declarat că are un caz de coronavirus în data de 17 martie. De atunci și până acum, fostul stat iugoslav care are 630.000 de locuitori a raportat 324 cazuri de infectare, 315 vindecări și doar 9 decese.

Mai mult, în cele 70 de zile de izolare, 1.768 de persoane au primit amenzi după ce au încălcat măsurile de protecție. S-au trimis 106.000 euro organizațiilor umanitare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top