Connect with us
Panică la Londra! Un hotel şi două staţii de metrou au fost evacuate

Externe

Panică la Londra! Un hotel şi două staţii de metrou au fost evacuate

Aproape 1.500 de persoane au fost evacuate marţi dintr-un hotel şi un club de noapte. Două staţii de metrou au fost închise în urma unor scurgeri de gaze în centrul Londrei, relatează PA, Reuters şi AFP.

Staţia Charing Cross, pe unde circulă zilnic zeci de mii de persoane, a fost închisă, la fel şi staţia Waterloo.

Strand, o arteră importantă care face legătura între Trafalgar Square şi podul Waterloo, a fost închisă circulaţiei şi populaţia a fost sfătuită să evite zona.

La faţa locului au fost depistate niveluri ridicate de gaze

Pompierii au fost chemaţi la faţa locului după ce a fost detectate niveluri ridicate de gaze pe strada Craven, lângă staţia Charing Cross.

‘A fost descoperită o fisură la o conductă de gaze. Ca măsură de precauţie, circa 1.450 de persoane au fost evacuate dintr-un hotel şi un club de noapte. Strand este închisă complet şi am cerut populaţiei să evite zona’, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

‘Lucrăm cu serviciile de urgenţă şi o zonă închisă traficului a fost instituită ca măsură de precauţie’, a declarat un purtător de cuvânt al companiei de gaze Cadent.

‘Hotelul Amba, apartamentele din apropiere şi staţia Charing Cross au fost evacuate’, a adăugat el.

Citeşte şi BNR anunță un nou MAXIM ISTORIC al euro în raport cu leul

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat marţi un curs de referinţă de 4,6679 lei/euro. În creştere cu 0,05% faţă de nivelul atins luni, un nou nivel record.

Luni, euro a crescut la nivelul maxim de 4,6656 lei, peste recordul precedent de 4,6614 lei, stabilit vineri.

În ceea ce priveşte raportarea la dolarul american, leul a pierdut teren, cursul ajungând la 3,8116 lei/dolar. În creştere cu 0,57 de bani (0,15%) faţă de cotaţia de luni, de 3,8059 lei pentru un dolar american.

Este al treilea minim istoric consecutiv pentru leu

Pe de altă parte, francul elveţian a fost cotat la 3,9611 lei, în scădere cu 0,10 de bani (-0,02%), comparativ cu valoarea de 3,9621 lei stabilită în şedinţa precedentă.

Gramul de aur s-a scumpit, marţi, cu 60,19 bani (0,36%), până la 163,7611 lei, de la 163,1592 lei, cât s-a anunţat în şedinţa anterioară.

Economiștii estimează că euro va depăși 4,7 lei, în acest an.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top