Connect with us
Premieră istorică: O femeie lider pe continent African!

Externe

Premieră istorică: O femeie lider pe continent African!

Istoria se schimbă radical și se rescrie! O femeie a fost aleasă marţi primar al capitalei Tunisiei, pentru prima dată în istoria acestei ţări din nordul continentului african, informează dpa.

Souad Abderrahim, candidata partidului conservator islamic Ennahda (Renaşterea), a fost aleasă de membrii Consiliului Municipal al oraşului Tunis cu 26 de voturi din totalul celor 60.

Candidatul din partea partidului Nidaa Tounes al preşedintelui Beji Caid Essebsi, Kamal Edir, clasat pe locul doi, a obţinut 22 de voturi.

„Dedic această victorie tuturor tunisienilor şi tuturor femeilor care au luptat pentru a fi în asemenea posturi de conducere”, a declarat Abderrahim după vot.

Află ce obișnuia să lucreze

Souad Abderrahim, farmacistă în vârstă de 53 de ani, a fost membră a Adunării Constituante a Tunisiei din 2011 până în 2014. În prezent ea este membru al Comitetului politic al partidului Ennahda.

Partidul Ennahda a fost marele câştigător al alegerilor municipale din 6 mai din Tunisia, primele de după revolta din 2011. Aceste rezultate

au fost considerate un pas important în tranziţia democratică a Tunisiei. Constituţia acestei ţări, aprobată în 2014, le conferă consiliilor municipale puteri sporite, pentru a susţine descentralizarea.

Cu toate acestea, prezenţa la vot a fost una extrem de scăzută, cu numai 33,7% din totalul celor 5,3 milioane de alegători.

Fostă studentă la liceul Khaznadar din suburbiile din Tunisia , purtând voalul în timpul anilor de studiu de la Facultatea de Medicină din Monastir . A început să facă campanie și să întâlnească activiști precum Ajmi Lourimi, care ulterior a devenit membru al biroului politic al lui Ennahdha. Este, de asemenea, membră a consiliului executiv al uniunii islamiste a Uniunii Generale Studențești din Tunisia (UGTE)  .

Implicarea militantă a câștigat cincisprezece zile în închisoare în 1985 , încercând să liniștească o ceartă violentă între studenți. Ea este forțată să părăsească facultatea și mai târziu își reia studiile de farmacie în Monastir. În 1991 , la decizia de retragere a vizei UGTE, ea începe

un curs de activist și începe să deranjeze deținătorii puterii vremii: activismul ei a obținut arestarea și închisoarea ca oponent din dieta  . La acea vreme, ea a abandonat hijab – ul  .

A absolvit facultatea de farmacie în 1992 . Își lasă voalul și devine liderul unui angrosist farmaceutic din Tunisia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Externe

To Top