Connect with us
Premierul iordanian și-a dat demisia, în urma protestelor din țara sa

Externe

Premierul iordanian și-a dat demisia, în urma protestelor din țara sa

Premierul iordanian Hani Mulki a demisionat luni Timp de mai multe zile, acesta a fost în vizorul mai multor mii de iordanieni, care au manifestat împotriva politicii sale sociale.

„Premierul Hani al Mulki şi-a prezentat în această după amiază demisia regelui, care l-a primit la palatul regal din Amman (…) şi a acceptat-o”, a declarat această sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei i-a cerut lui Omar al-Razzaz, fost economist la Banca Mondială, să formeze un nou guvern. Al-Razzaz a fost ministru al educaţiei în guvernul Mulqi.

Citește și: Țările arabe și Occidentul propun o inițiativă de pace în cazul conflictului din Siria

Iordania se confruntă de mai multe zile cu manifestaţii de proporţii împotriva creşterii preţurilor şi faţă de un proiect de lege privind majorarea impozitelor, în timp ce Ammanul este sub presiunea Fondului Monetar Internaţional pentru a întreprinde reforme economice structurale.

Manifestaţii au avut loc la Amman şi în alte oraşe ale regatului împotriva proiectului de lege care prevede îndeosebi impozitarea veniturilor modeste.

Regele Abdullah al II-lea a făcut apel la un dialog naţional global şi rezonabil pe tema proiectului de lege privind impozitul pe venit, care a declanşat miercuri manifestaţiile, dintre cele mai importante din ultimii cinci ani.

Foto: Hepta.ro

Te-ar putea interesa și: Recep Tayyip Erdogan: Ankara ar putea interzice importul unor bunuri din Israel

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a sugerat marți că Ankara ar putea interzice importul unor bunuri din Israel din cauza uciderii de către forţele israeliene a unor protestatari palestinieni la frontiera cu Gaza la mijlocul lunii mai.

Erdogan, care candidează pentru un nou mandat de preşedinte la alegerile din iunie, a găzduit săptămâna trecută o reuniune a liderilor ţărilor musulmane, care au condamnat evenimentele din Gaza de la 14 mai, când peste 60 de palestinieni au fost ucişi, şi decizia SUA de a-şi muta la Ierusalim ambasada din Israel.

Vorbind cu jurnaliştii la bordul avionului care l-a adus duminică din Bosnia înapoi în Turcia, Erdogan a spus că Organizaţia Cooperării Islamice (OCI), care are 57 de membri, a recomandat impunerea unui boicot asupra produselor israeliene. Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top