Connect with us
Prinţul William a sosit în Iordania!

Externe

Prinţul William a sosit în Iordania!

Vizită istorică! Prinţul William al Marii Britanii a sosit duminică în capitala Iordaniei, Amman, pentru o vizită de două zile, parte a turneului care îl va purta în Israel şi teritoriile palestiniene, informează dpa.

Prinţul William, duce de Cambridge, a fost întâmpinat pe aeroportul Marka, la nord-est de Amman, de prinţul moştenitor al Iordaniei, Hussein bin Abdullah.

Luni, prinţul William va vizita oraşul istoric Jerash, aflat la circa 48 de kilometri nord de Amman, unde este de aşteptat să se întâlnească cu tineri iordanieni şi cu refugiaţi sirieni ca parte a unui program susţinut de agenţia ONU pentru copii, UNICEF.

Turneul în Orientul Mijlociu al prinţului William va include şi prima vizită oficială în teritoriile palestiniene efectuată de un membru al familiei regale.

Ducele de Cambridge urmează să se întâlnească cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

Vizită istorică a prinţului William în Israel şi în teritoriile palestiniene

Prinţul William va fi primul membru al familiei regale britanice care va efectua o vizită oficială în Israel şi în teritoriile palestiniene săptămâna viitoare.

Această deplasare a prinţului nu este însoţită de un mesaj politic, potrivit britanicilor, însă are loc într-un context tensionat, notează AFP.

William nu va fi însoţit în această deplasare de soţia sa, Kate, ducesă de Cambridge, în condiţiile în care vizita survine la două luni după naşterea celui de-al treilea copil al cuplului regal.

Prinţul soseşte luni seara pe Aeroportul Internaţional din Tel Aviv venind din Iordania, într-o perioadă sensibilă pentru Israel.

Prinţul va sta în Ierusalim la Hotelul King David, fost cartier general al administraţiei britanice pe durata mandatului pentru Palestina, înainte de crearea statului Israel în 1948.

Marţi, William va depune o coroană de flori la Memorialul Shoah-ului, înainte de a se întâlni separat cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Reuven Rivlin.

A doua zi, el va fi primit de către preşedintele palestinian Mahmud Abbas la Ramallah, în Cisiordania ocupată, şi va vizita refugiaţi şi tineri palestinieni.

Joi, prinţul îşi va încheia şederea cu o vizită la Muntele Măslinilor, în Ierusalimul de Est.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Externe

To Top