Connect with us
S-a predat singur! Unui cunoscut producător i se aduc acuzații grave!

Externe

S-a predat singur! Acuzații grave pentru Harvey Weinstein

Harvey Weinstein, a fost pus oficial sub acuzare pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei, potrivit bbc.com.

Weinstein „a fost arestat, identificat şi pus sub acuzare pentru viol, delicte cu caracter sexual, abuz sexual şi comportament sexual nepotrivit, pentru incidente privind două femei”, se arată într-un comunicat al poliţiei newyorkeze.

Producătorul de film american Harvey Weinstein, anchetat pentru abuzuri sexuale de autorităţile federale din New York, a fost pus oficial sub acuzare pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei, potrivit bbc.com.

Harvey Weinstein, anchetat pentru abuzuri sexuale, s-a predat poliţiei din New York

Weinstein „a fost arestat, identificat şi pus sub acuzare pentru viol, delicte cu caracter sexual, abuz sexual şi comportament sexual nepotrivit, pentru incidente privind două femei”, se arată într-un comunicat al poliţiei newyorkeze.

Autorităţile mulţumesc „acestor brave supravieţuitoare pentru curajul de a dezvălui aceste lucruri şi a cere să se facă justiţie”, potrivit aceluiaşi document.

Producătorul de film american Harvey Weinstein s-a predat vineri poliţiei, potrivit foxnews.com.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cauţiunea care va fi stabilită în cazul lui Weinstein se va ridica la 2 milioane de dolari.

Weinstein a sosit la secţia de poliţie vineri, în jurul orei 11.25 GMT, îmbrăcat casual şi având sub un braţ trei cărţi groase, inclusiv o biografie a regizorului Elia Kazan.

Află care va fi cauțiunea

Poliţiştii l-au escortat în secţie, în timp ce o mulţime de jurnalişti făcuse baricadă, iar trei elicoptere survolau zona.

Victima violului nu a fost identificată, dar cea care a făcut a doua acuzaţie este actriţa Lucia Evans, fapta datând din 2004.

Ancheta poliţiei newyorkeze vizează şi declaraţiile actriţei Paz de la Huerta, care a spus că a fost violată de două ori de Weinstein, în 2010.

Autorităţile federale analizează, în cadrul acestei anchete, şi dacă Weinstein „a ademenit sau determinat vreo femeie să treacă graniţa statului cu scopul de a comite o infracţiune sexuală”, potrivit publicaţiei americane.

„Dl. Weinstein a spus mereu că nu s-a angajat niciodată într-un act sexual neconsimţit”, a mai spus Brafman.

Citeșe și: Kevin Sorbo: „Hollywood-ul te desființează dacă spui că ești creștin”

Producătorul a făcut tratament pentru dependenţa de sex în ultima perioadă.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul „#MeToo” („Şi Eu”, n.r.).

Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top