Connect with us
Sabine Oberhauser, ministrul austriac al Sănătății și Drepturilor femeii, a murit la vârsta de 53 de ani din cauza cancerului abdominal

Externe

Sabine Oberhauser, ministrul austriac al Sănătății, a murit

Ministrul austriac al Sănătății și Drepturilor femeilor a murit la 53 de ani. Sabine Oberhauser suferea de cancer abdominal, a anunțat Biroul cancelarului Austriei, conform agenției Reuters.

Sabine Oberhauser a devenit ministru în cadrul Guvernului de coaliţie condus de cancelarul Werner Faymann, în 2014, dar a rămas în funcţie în Cabinetul condus de Christian Kern. Ea s-a consacrat ca o apărătoare a drepturilor femeilor. În anul 2016, și-a asumat și un portofoliu guvernamental în acest domeniu, deși era foarte bolnavă.

Citește și: Premierul, implicat într-un grav accident rutier!

„Oricine a fost suficient de norocos să o cunoască pe Sabine Oberhauser a cunoscut o femeie care a apărat propriile valori şi convingeri”, a transmis joi seară cancelarul Christian Kern.

Oberhauser, care era de meserie medic pediatru, anunțase în 15 februarie că Alois Stoeger, ministru al Afacerilor Sociale, îi va prelua atribuțiile temporar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top