Connect with us
Secretul Greciei în lupta cu Covid-19. Număr mic de decese și infectări

Externe

Secretul Greciei în lupta cu Covid-19. Număr mic de decese și infectări

Secretul Greciei în ceea ce privește lupta cu Covid-19 este carantina totală instituită încă de pe 23 martie.

Secretul Greciei în lupta cu Covid-19. Număr mic de decese și infectări

Datorită faptului că au instituit carantină totală în perioada în care alte state abia decideau ce au de făcut, i-au adus Greciei un număr mic de infectări și decese.

Autoritățile de la Atena s-au mișcat repede în lupta cu virusul, a relatat The independent.

În data de 23 martie, Grecia era deja în carantină totală, iar autoritățile deciseseră închiderea barurilor și restaurantelor de pe data de 13 martie.

Aceste măsuri dure, luate la timp au fost extrem de utile. Până în prezent în Grecia s-au raportat doar 83 de decese și 1884 de cazuri de infecții din cauza virusului.

De asemenea, s-au luat măsuri de limitare a apropierii oamenilor în supermarketuri. Adică, la orice magazin se ia bon de ordine și în orice locație există o singură persoană la 15 metri pătrați.

La fel ca la noi, dacă ies din locuințe grecii trebuie să aibă la ei actul de identitate și declarația pe propria-răspundere privind motivul părăsirii domiciliului.

De asemenea, pe străzi există patrule ale poliției care verifică oamenii de pe străzi. Cei care nu au actele cerute de autorități la ei, pot primi amenzi de până la 150 euro.

Conștienți de sistemul medical fragil

Autoritățile de la Atena au fost conștiente încă de la început de pericolul pandemiei care le-ar putea imobiliza întreaga țară. Aceștia știau cât de fragil este sistemul lor medical. De aceea, cu acest gând în minte, au luat măsurile preventive din start.

Astfel, la începutul lunii martie, Grecia își suplimenta paturile de la Terapie Intensivă.  De la 500 s-a ajuns la 910, iar autoritățile au de gând să cumpere și mai multe paturi, dar și echipamente medicale necesare.

“A existat o reacţie rapidă deoarece Guvernul s-a temut că sistemul de sănătate nu ar putea să reziste din cauza lipsurilor pe care le-a generat precedenta criză în spitale. Exemplul Italiei a fost, de asemenea, important. Este considerată nu doar o ţară vecină, ci şi una care are o situaţie similară Greciei. Atât Guvernul, cât şi oamenii au luat lucrurile în serios văzând ceea ce se întâmplă în Italia.

În Grecia, decizia de a închide şcolile, conferinţele şi adunările cu număr mare de oameni, adică principalele surse de răspândire a bolii, au fost luate mult mai devreme în evoluţia epidemiei”, declară Gkikas Magiorkinis, asistent universitar în domeniul igienei şi epidemiologiei la Universitatea Naţională din Atena.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top