Connect with us
Slovacia este prima țară din lume care testează în masă pentru COVID-19

Externe

Slovacia este prima țară din lume care testează în masă pentru COVID-19

Slovacia este prima țară din lume care testează în masă pentru coronavirus. Începând de luni, 2 noiembrie, cine iese pe stradă fără un test negativ poate fi amendat. Testul nu este obligatoriu, însă cei opriți pe stradă care nu prezintă un test negativ, vor avea probleme.

Slovacia testează în masă

Premieră mondială. De luni, slovacii care ies pe stradă, sunt opriți de autorități și nu prezintă un test negativ. Slovacii fac teste rapide antigen, cu rezultat în 30 de minute. Testele antigen nu au rezultate sigure, dar pot identifica 7 din 10 cazuri de infectare.

Dacă sunt depistați pozitiv, ei sunt supraveghetaţi de medicii de familie şi stau izolați zece zile. Obiectivul slovacilor este să testeze 4 din 5 oameni, în condiţiile în care curba infectării creşte vertiginos, iar vecinii cehi sunt cei mai afectaţi europeni în acest moment.

„Nu există alternativă! Fie restricţii dure, fie testare în masă”, a declarat Jaro Nad, ministrul Apărării din Slovacia.

Aproximativ 45.000 de profesionişti din sănătate, armată şi poliţie au fost angrenați pentru a efectua testele în această ţară membră a UE, cu 5,4 milioane de locuitori, pentru a colecta probe la aproximativ 5.000 de puncte de testare deschise sâmbătă şi duminică în intervalul 06:00 – 21:00 GMT.
Guvernul intenţionează să finalizeze testele naţionale în două zile şi să efectueze o altă rundă de teste în weekendul viitor.

În acest sens s-a străduit să găsească personal medical pentru a asigura funcţionarea tuturor centrelor de testare şi a fost forţat să ofere bonusuri în numerar medicilor.

„Ştim că vaccinurile nu vor rezolva totul imediat. Avem nevoie, în paralel, să face testare şi monitorizare mai eficientă”, este şi opinia lui Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

Conform specialiștilor, ar fi greu ca această metodă să fie aplicată în cazul țărilor mari, pentru că ar dura foarte mult.

Măsura a fost lăudată de lideri din alte țări ale lumii.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top