Connect with us
Stare de urgenţă în Maldive. Orice persoană poate fi arestată pe stradă

Externe

Stare de urgenţă în Maldive. Orice persoană poate fi arestată pe stradă

Republica Maldive a decretat, luni, stare de urgență la nivel național, pe fondul tensiunilor politice din ultima perioada.

Stare de urgență a fost impusă pentru o perioada de 15 zile, de către președintele Abdulla Yameen. Această situație le acordă autorităților puteri suplimentare privind securitatea, inclusiv pentru arestarea unor suspecți.

Yameen, care conduce țară din 2013, se confruntă cu presiuni interne și din partea Statelor Unite pentru a dispune eliberarea fostului președinte Mohamed Nasheed, condamnat la 13 ani de închisoare, și a altor opt adversari politici.

Armata este solicitată

Președintele statului insular format dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian susține că anumite conflicte juridice fac dificilă aplicarea unei decizii a Curții Supreme, care a dispus eliberarea liderilor opoziției.

Administrația din Maldive a suspendat deja Parlamentul și a cerut armatei să împiedice orice tentativă din partea Curții Supreme de a-l înlătura pe președinte.

Mohamed Nasheed, găsit vinovat de infracțiuni de terorism, susține că Abdulla Yameen a fraudat alegerile prezidențiale din 2013, apoi a utilizat procuratura pentru a-și persecută adversarii politici.

Citeşte şi Incident dramatic în Capitală. Cine este bărbatul care s-a aruncat în Dâmboviţa

Un incident grav a avut loc la intersecţia pe Splaiul Unirii din Capitală, în zona podului Timpuri noi. Potrivit primelor informaţi, un bărbat s-a aruncat direct în râul Dâmboviţa.

La faţa locului au fost trimise o autospecială, o ambulanţă SMURD şi echipaje de scafandri, potrivit ISU Bucureşti.

Acesta ar avea în jur de 68 de ani şi, potrivit primelor informaţii, la acest moment este inconştient, iar medicii fac manevre de resuscitare.

 Scafandrii au intrat în apă şi au reuşit să-l scoată pe bărbat

Scafandrii au intervenit marți dimineață după ce s-a sesizat, printr-un apel la serviciul de urgență 112, că un bărbat a intrat în râul Dâmbovița, pe Splaiul Unirii, în zona podului Timpuri Noi.

Scafandrii au intrat în apă și au identificat victima, în vârstă de aproximativ 68 de ani.

Medicii au reuşit să-l stabilizeze, iar bărbatul va fi transportat la Spitalul Bagdasar-Arseni, potrivit ISU.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top