Connect with us
Summit SUA - Coreea de Nord. Președintele Donald Trump va pleca din Singapore după întâlnirea cu Kim Jong-Un

Externe

Summit SUA – Coreea de Nord. Președintele Donald Trump va pleca din Singapore după întâlnirea cu Kim Jong-Un

Deși se specula faptul că întâlnirea dintre liderii de la Casa Albă și Phenian va dura două zile, preşedintele american, Donald Trump, va părăsi Singapore marţi seară la sfârşitul summitului istoric cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

„La sfârşitul summitului, preşedintele Trump va participa la o conferinţă de presă, după care va pleca spre Statele Unite în jurul orei 20.00 (12.00 GMT)”, a precizat executivul american, adăugând că discuţiile au avansat „mai repede decât era prevăzut”.

Citește și: Noi amenințări din Coreea de Nord. Ce se întâmplă cu summit-ul comun cu SUA

Anterior, Trump lăsase deschisă posibilitatea continuării discuţiilor pe parcursul mai multor zile, în funcţie de cum s-ar fi desfăşurat acestea.

Citește și: Donald Trump, Emmanuel Macron și Justin Trudeau s-au certat! Președintele american părăsește summitul G7

Cei doi lideri vor începe reuniunea lor istorică la ora locală 09.00, aşa cum a fost anunţat, iar cu ei se vor mai afla doar traducătorii, după care vor lua parte la o întrevedere bilaterală extinsă şi apoi la un dejun de lucru, a mai precizat Casa Albă, conform Yonhap.

Alături de Trump, la întâlnirea extinsă vor mai participa secretarul de stat Mike Pompeo, şeful de cabinet John Kelly şi consilierul pe securitate naţională John Bolton.

La dejunul de lucru vor lua parte secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, ambasadorul SUA în Filipine, Sung Kim, care a purtat discuţii substanţiale cu oficiali nord-coreeni premergătoare acestui summit, şi Matt Pottinger, director pentru Asia în cadrul Consiliului Naţional de Securitate de la Casa Albă.

Te-ar putea interesa și: Kim Jong-Un a implorat în genunchi pentru summitul cu Donald Trump de pe 12 iunie

Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, susține că liderul nord-coreean Kim Jong-Un a implorat ‘ în genunchi’ pentru ca un summit cu preşedintele american să aibă loc, după ce Trump îl anulase.

‘Ei spuneau că ei (nord-coreenii) intenţionau să declanşeze un război nuclear împotriva noastră, că vor lupta împotriva noastră într-un război nuclear’, a declarat Rudy Giuliani, într-o conferinţă a investitorilor la Tel Aviv, potrivit cotidianului american.

‘Noi (Statele Unite) am spus că nu avem de gând să organizăm un summit în aceste circumstanţe’, a afirmat el despre întâlnirea care a fost anulată la sfârşitul lunii mai de către Washington înainte de a fi reprogramată, aşa cum s-a planificat iniţial pentru 12 iunie, în Singapore. Citește continuarea AICI.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top