Connect with us
Ce s-a întâmplat la întâlnirea dintre Donald Trump și Kim Jong Un: "Vom avea o relație formidabilă"

Externe

Ce s-a întâmplat la întâlnirea dintre Donald Trump și Kim Jong Un: „Vom avea o relație formidabilă”

Donald Trump și Kim Jong Un au avut o întâlnire istorică, ce pare a fi de un real succes, dacă e să ne luăm după declarațiile pe care cei doi șefi de stat le-au făcut după întrevedere.

Preşedintele american, Donald Trump, prevede „o relaţie formidabilă” cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, transmit agenţiile internaţionale de presă.

„Vom avea o relaţie formidabilă, nici nu mă-ndoiesc”, le-a spus preşedintele american reporterilor prezenţi la summitul istoric de la Singapore, într-o scurtă sesiune de întrebări-răspunsuri înainte de discuţiile private.

La rândul său, liderul nord-coreean a declarat că „vechile practici şi prejudecăţi au lucrat împotriva noastră, dar le-am depăşit pe toate şi astăzi suntem aici”.

Un interpret a tradus pentru presă afirmaţiile făcute de Kim Jong Un în coreeană.

Cei doi lideri au semnat un acord comun de bune intenții, angajându-se să continue discuțiile, conform agențiior internaționale de presă.

„Am dezvoltat o legătură specială, vom rezolva o problemă periculoasă pentru lume. A funcționat mult mai bine pentru amândoi decât se aștepta cineva, această întâlnire”, a spus Trump, după semnarea acordului.

Preşedintele american, Donald Trump, a mai anunţat marţi, în timpul summitului istoric pe care l-a avut cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, în Singapore, că denuclearizarea va începe „foarte repede”, informează AFP.

Preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong Un, au avut un prânz de lucru după întâlnirea bilaterală şi discuţiile bilaterale extinse.

Alături de Trump şi Kim, un total de 13 oficiali din Statele Unite şi Coreea de Nord participă la acest prânz de lucru din Singapore, informează Reuters.

Cei doi lideri au avut anterior o întâlnire tete-a-tete precedată de o strângere de mâini istorică, care a durat circa 22 de secunde. Prevăzând un succes extraordinar al summitului cu liderul Coreei de Nord, Trump a spus că este o „onoare” să se întâlnească faţă în faţă cu Kim şi că va avea o „relaţie grozavă” cu liderul RPDC.

Citește și: Președintele Donald Trump va pleca din Singapore după întâlnirea cu Kim Jong-Un

Citește și: Donald Trump, Emmanuel Macron și Justin Trudeau s-au certat! Președintele american părăsește summitul G7

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top