Connect with us
Atac terorist în Filipine, într-o zonă turistică. Atacul a fost revendicat de jihadiștii din Statul Islamic.

Externe

ULTIMA ORĂ! Atac terorist într-o zonă turistică!

Un atac terorist a fost comis la complexul turistic World Manila din Newport, Filipine. Mai multe explozii și focuri de armă a fost auzite, iar mai multe persoane au fost rănite sau ucise.

Update, ora 13.35: Cel puţin 36 de cadavre au fost găsite în hotel, ca urmare a atacului. Se pare că atacatorul a tras cu arma și a dat foc meselor din cazinoul hotelului, multe persoane murind intoxicate!

Stire initiala

Conform presei locale, cel puțin 25 de oameni au suferit răni. Atacul a fost revendicat de jihadiștii grupării teroriste Statul Islamic.

În imaginile care au apărut pe reţelele de socializare, la scurt timp de la incident, se văd mai mulţi turişti ieşind în fugă din hotel şi alergând pe stradă, speriaţi. Martorii au relatat, pentru agenţiile de presă străine, că au văzut câţiva turişti care, în încercarea de a-şi salva viaţa, au sărit de la balcon, arată realitatea.net. Potrivit primelor informaţii, majoritatea turiştilor cazaţi acolo sunt cetăţeni britanici.

„Complexul este frecventat de turişti britanici, în cea mai mare parte. Accesul în zonă a fost oprit”, relatează un corespondent RT.

Ziarul Manila Standard notează că atacatorii au intrat în hotel având măşti pe faţă, dar cu armele la vedere. Imediat, panica s-a instalat printre turişti. Mai multe persoane ar fi fost împuşcate, unele destul de grav, adaugă sursa citată.

Citește și: Atac terorist cumplit: Peste 80 de morți și 300 de răniți

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top