Connect with us
Freddie Mercury ar fi implinit azi 70 de ani

Externe

Un asteroid a primit numele Freddie Mercury, in onoarea cantaretului britanic care ar fi implinit luni 70 de ani

Asterioidul 17473, descoperit in 1991, a fost numit ”Freddie Mercury”, pentru a marca 70 de ani de la nasterea liderului trupei britanice Queen, a anuntat International Astronomical Union’s Minor Planet Center, potrivit News.ro.

Citeste si: Brian May a dezvelit o placă memorială dedicata lui Freddie Mercury

De acum inainte, acest obiect ceresc va fi cunoscut drept ”Asteroid FreddieMercury 17473”. Anuntul a fost publicat pe 4 septembrie de Minor Planet Center si vine ca o recunoastere a influentei extraordinare a lui Freddie Mercury in lume.

”Sunt indatorat prietenului meu Joel Parker de la Institutul de Cercetari Southwest, care a lucrat la aceasta idee si care a facut ca lucrurile sa se intample”, a scris Brian May, chitaristului formatiei Queen.
Asteriodul Freddie Mercury se afla pe centura de astoroizi, intre orbitele Marte si Jupiter, la trei kilometri si jumatate distanta. De pe Pamant este mai putin vizibil, asadar ca cei care vor sa-l vada au nevoie de un telescop. Este si unul dintre motivele pentru care nu a fost descoperit pana in 1991.

”Freddie Mercury (Farrokh Bulsara, 1946-1991) a fost un compozitor britanic, si solistul legendarei trupe Queen. Vocea si timbrul au fost semne distincte ale sale si este privit ca unul dintre cei mai mari cantareti din toate timpurile”.

Pe 5 septembrie, solistul britanic Freddie Mercury ar fi implinit 70 de ani.

Chitaristul trupei Queen, Brian May, a dezvelit, joi, o placa memoriala dedicata fostului lider al formatiei, semn care marcheaza casa in care a copilarit artistul, aflata in orasul englez Feltham, potrivit contactmusic.com.
Nascut sub numele de Farrokh Bulsara, in Zanzibar, pe 5 septembrie 1946, cel care ulterior s-a numit Freddie Mercury, a pus bazele trupei Queen, alaturi de Brian May si Roger Taylor, in 1970.

Primul sau single solo a fost lansat cu o saptamana inainte de debutul formatiei Queen. Pe masura ce cariera trupei Queen a luat avant, Freddie Mercury si-a canalizat energia asupra formatiei. A durat mai mult de un deceniu pana sa lanseze cel de-al doilea single solo – ”Love Kills” (1984) -, pentru coloana sonora a re-editarii filmului ”Metropolis” (1927).

Primul album solo al lui Freddie Mercury, ”Mr. Bad Guy”, a fost lansat in 1985. In 1987, el a intrat in lumea muzicii clasice, odata cu melodia ”Barcelona”, un duet cu soprana de origine spaniola Montserrat Caballé. Single-ul a fost ales drept imn al Jocurilor Olimpice din 1992, care s-au desfasurat in orasul spaniol.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top