Connect with us
Un jurnalist de investigație a murit după ce a căzut de la balcon

Externe

Un jurnalist de investigație a murit după ce a căzut de la balcon

Anchetatorii anunță că un jurnalist de investigaţie care a scris despre prezenţa mercenarilor ruşi în Siria a murit după ce a căzut de la balconul apartamentului său.

Maxim Borodin, 32 de ani, a murit la spital duminică din cauza rănilor suferite, la Ekaterinburg, oraş de 1,4 milioane de locuitori din Urali, au informat agenţiile de presă ruse.

El lucra pentru ziarul Novi Dien (Ziua Nouă) şi a scris recent despre moartea unor mercenari ruşi în Siria, angajaţi ai unei companii militare private cunoscute sub numele de ‘Grupul Wagner’. El aborda cu regularitate subiecte legate de corupţie şi crimă organizată.

‘Nu există niciun motiv să deschidem o anchetă penală. Mai multe versiuni sunt luate în considerare, inclusiv cea a unui accident, dar nu există semne că ar fi avut loc o crimă’, a declarat luni pentru Tass Comisia de anchetă locală.

Contactată de AFP, Comisia de anchetă a refuzat să comenteze acest caz.

Reprezentantul pentru libertatea mass-media al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Harlem Desir, a declarat că moartea lui Maxim Borodin este ‘foarte îngrijorătoare’.

Cer autorităţilor să realizeze o anchetă rapidă şi amănunţită’, a scris el luni pe Twitter.

De la prăbuşirea URSS, numeroşi jurnalişti au fost ucişi sau agresaţi în Rusia, însă comanditarii acestor crime sunt rareori reţinuţi.

Potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ), un ONG cu sediul la New York, 58 de jurnalişti au fost ucişi în Rusia din 1992.

Incidentul are loc în contextul în care o jurnalistă din Salvador a fost găsită moartă pe marginea drumului, în urmă cu câteva ore.

Cotidianul La Prensa Grafica a anunțat că o jurnalistă salvadoriană, Karla Turcios, dată dispărută duminică, a fost asasinată.

„Asasinarea jurnalistei Karla Turcios”, a scris jurnalul pe contul său de Twitter.

Potrivit cotidianului, corpul jurnalistei, în vârstă de 33 de ani, a fost descoperit pe un drum în împrejurimile localităţii Santa Rosa Guachipilin, la 100 de kilometri nord-est de San Salvador.

O sursă din cadrul procuraturii salvadoriene a declarat pentru AFP că sâmbătă seară a fost descoperit corpul femeii pe drumul respectiv, dar în absenţa documentelor personale victima nu putut fi identificată pe loc şi corpul a fost transferat la morgă.

Tânăra a fost probabil strangulată, ceea ce va trebui confirmat de autopsie, a adăugat sursa.

Dispariţia Karlei Turcios, mama unui copil, a fost semnalată duminică de familia sa şi de La Prensa Grafica.

Potrivit unui poliţist citat de cotidian, soţul jurnalistei, Mario Huezo, a „recunoscut cadavrul”.

„Suntem solidari cu familia în aceste momente dificile„, a declarat La Prensa Grafica, publicând pe Twitter o fotografie a tinerei jurnaliste.

Președintele țării, reacție dură de Twitter

Preşedintele Salvadorului, Salvador Sanchez Ceren, a condamnat pe contul său de Twitter uciderea ziaristei Karla Turcios.

„Am ordonat serviciilor noastre de securitate să efectueze o anchete rapidă şi eficientă pentru a trimite vinovaţii în faţa justiţiei cât mai curând posibil”, a scris şeful statului salvadorian, citat de EFE.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr a murit pe peronul gării din Brăila, în timp ce aștepta trenul
Tragedie: Un cunoscut jurnalist a fost găsit împușcat alături de iubita lui
Un jurnalist și soția sa au fost împușcați în plină stradă, în Franța

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top