Connect with us
Țara în care ultimul pacient cu Covid-19 s-a vindecat, dar autoritățile nu ridică restricțiile

Externe

Țara în care ultimul pacient cu Covid-19 s-a vindecat, dar autoritățile nu ridică restricțiile

Deși pandemia a pus stăpânire pe întreaga lumea și noul coronavirus face în continuare ravagii în anumtie țăro foarte dezvoltate, iată că există și unele țări în care situația este foarte bună. Una dintre acestea este Cambodgia, care a anunțat în weekndul care tocmai s-a încheiat că a externat ultimul pacient care avusese Covid-19.

Țara în care ultimul pacient cu Covid-19 s-a vindecat, dar autoritățile nu ridică restricțiile

În Cambodgia pandemia de coronavirus nu a făcut ravagii, așa cum a făcut în alte țări din lume. Această țară a avut 122 de cazuri confirmate și nici măcar un deces. Totuși, aici nu s- au făcut foarte multe teste și mulți condamnă acest lucru. Din fericire, ultimul pacient bolnav a fost o femeie de 36 de ani care s-a vindecat recent și a fost externată din Spitalul Prieteniei Khmero-Sovietice din Phnom Penh. Bucuria a fost atât de mare, încât externarea ei a fost o sărbătoare națională, fiind transmisă chiar și la televizor, relatează BBC NEWS.

Autoritățile sunt de părere că foarte multe cazuri de coronavirus au fost importate și de aceea își doresc să rămână în vigoare foarte multe restricții, în special carantinarea celor care vin în țară.  Alături de aceste măsuri, vor rămâne în vigoare și altele cum ar fi: suspendarea cursurilor în școli, verificarea la intrarea în țară și controale riguroase în toate domeniile.

„Credem că cele mai multe cazuri sunt importate, așa că trebuie să fim atenți la punctele de frontieră, aeroporturi și porturi”, a declarat ministrul Sănătății din Cambodgia.

Cambodgia a raportat ultimul caz nou de infecție cu noul coronavirus pe data de 12 aprilie, în această țară fiind realizate, din ianuarie și până acum, numai circa 15.000 de teste. Ministrul Sănătății, Mam Buheng, a cerut însă tuturor cetățenilor să rămână vigilenți și să-și ia măsuri de precauție.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top