Connect with us
Un primar din Ucraina își sperie consătenii cu sute de morminte săpate

Externe

Un primar din Ucraina își sperie consătenii cu sute de morminte săpate

Inițiativa îi aparține unui primar din Ucraina care a ordonat sute de morminte săpate cu scopul convingerii cetățenilor să respecte izolarea socială.

Un primar din Ucraina își sperie consătenii cu sute de morminte săpate

Astfel, în Ucraina, de teama virusului un primara ordonat să fie săpate 615 morminte în cimitire și să fie pregătiți 2000 de saci mortuari. Dacă la noi autoritățile au fost blânde, se pare că aici frica funcționează mai eficient.

Conform AFP, măsura adoptată de primar este controversată deoarece localitatea pe care o conduce, Dnipro, nu a înregistrat niciun caz.

Cele 615 morminte au fost săpate în mai multe cimitire și de asemenea, au fost pregătiți 2000 saci mortuari etanșați, conform Iuliei Vitvițka, purtător de cuvânt al primăriei.

Primarul Boris Filatov este un afacerist considerat excentric, extrem de activ pe rețelele de socializare.

„Celor care nu înțeleg mereu, (le transmit că) ne pregătim de ceea ce este mai rău”, transmitea oficialul pe 2 aprilie.

Prin acest gest care poate părea terifiant pentru alții, primarul încearcă să îi convingă pe cetățenii din satul său să respecte izolarea.

„Fără nicio exagerare, este o problemă de viață și de moarte.”

Acesta i-a amenințat pe oameni cu amenzi de peste 17.000 hrivne, aproximativ 570 euro dacă nu se izolează în gospodăriile lor. Acest nivel al sancțiunii este unul ridicat pentru această țară care este considerată una dintre cele mai modeste țări europene.

O altă voce locală, scriitorul Ian Valetov, în vârstă de 56 ani îl aprobă. Acesta consideră că primarul este îndreptățit să acționeze astfel și să sperie oamenii. A mai menționat că oamenii ar trebui să aibă o „abordare mai serioasă” față de acest pericol.

„Primarul a luat măsura psihologică bună obligând oamenii să-și imagineze cum vor fi puși în aceste morminte. Cu atât mai bine. Iar dacă, Doamne ferește, se va întâmpla ceva, este bine să fii pregătit”, a declarat Valetov, conform unian.info.

Dacă este bine sau nu, vom vedea în curând. Deocamdată mica localitate a acestui primar excentric este ocolită de virus și ar face bine să rămână așa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top