Connect with us
Zeci de explozii în SUA. Mai mulți oameni au fost răniți

Externe

Zeci de explozii în SUA. Mai mulți oameni au fost răniți

Zeci de explozii în SUA, declanşate aparent de ruptura unei conducte de gaz, s-au produs joi în trei localităţi de lângă Boston, provocând rănirea a cel puţin şase oameni şi apeluri de evacuare către alte câteva sute, au precizat oficiali locali citaţi de Reuters.

Imagini difuzate în direct de televiziuni îi arată pe pompieri luptând cu flăcările în Lawrence, Andover şi North Andover, la circa 40 km nord de capitala statului Massachusetts.

Străzile s-au cufundat în întuneric după ce echipele de intervenţie au tăiat curentul şi au început operaţiunile de oprire a furnizării de gaz în zonă în încercarea de a preveni alte explozii.

Cel puţin trei oameni, inclusiv un pompier, au fost răniţi în Andover, au informat autorităţile locale. Şase persoane sunt tratate la Lawrence General Hospital, a spus purtătoarea de cuvânt Jill McDonald Halsey. Nu este pentru moment clar dacă printre cei preluaţi de spitalul citat se află şi persoane din Andover.

Postul din Boston al CBS News a transmis că doi din cei şase pacienţi de la spitalul Lawrence sunt în stare gravă.

Un şef al pompierilor din Andover a declarat, într-o conferinţă de presă, că echipele specializate de investigaţie suspectează o supra-presurizare a unei conducte principale de gaz drept cauză a seriei de explozii şi incendii.

Poliţia statului Massachusetts a anunţat că un număr total de 70 de incendii, explozii sau scăpări de gaz au fost semnalate autorităţilor. Circa 50 de departamente de pompieri au intervenit de urgenţă, a precizat un reprezentant al pompierilor din Plaistow, New Hampshire.

Feed-urile de Twitter ale presei locale sunt pline de imagini cu case în flăcări sau prăbuşite.

Exploziile, cauzate de o avarie rețeaua de gaz

Compania Columbia Gas, o unitate a NiSource Inc, anunţase mai înainte joi că îşi va îmbunătăţi reţeaua de gaz din mai multe cartiere, inclusiv în zona unde s-au produs exploziile, dar deocamdată nu este clar dacă a fost executată vreo lucrare în comunităţile afectate.

„Columbia Gas investighează ce s-a întâmplat în sistemul său astăzi”, a declarat Ken Stammen, un purtător de cuvânt al NiSource.

„Le cerem tuturor celor care simt miros de gaz în casă să-şi părăsească locuinţa până la alte anunţuri”, a spus la o televiziune locală managerul oraşului North Andover, Andrew Maylor.

Şi poliţia statului le-a cerut celor deserviţi de Columbia Gas să-şi părăsească locuinţele, spunând că respectiva companie a tăiat presiunea pe conductele sale, dar că va lua „ceva timp” până la oprirea întregului serviciu.

Citește și: Publicația The Guardian: Departamentul de Stat al SUA se distanțează de scrisoarea lui Giuliani

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top