Connect with us
Nu se află români printre persoanele care au murit în atacul armat din Istanbul. Ministerul Afacerilor Externe a făcut anunțul.

Externe

Atacul armat din Istanbul: Nu sunt români printre victimele identificate

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că nu sunt români printre victimele identificate în atacul armat din Istanbul. Până în acest moment au fost identificate 21 dintre cele 39 de persoane care au murit. 16 dintre acestea sunt cetățeni străini.

”Conform datelor obţinute până la acest moment, nu există persoane de cetăţenie română printre victimele identificate. Precizăm că procedura de identificare a celorlalte persoane decedate este în curs de desfăşurare. Totodată, menţionăm că oficiul consular nu a primit nicio solicitare de la vreun cetăţean român în legătură cu incidentul din Istanbul”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Consulatul General al României la Istanbul menține atenția în acest caz dramatic de la începutul anului. Păstrează legătura cu autorităţile locale şi cu spitalele la care au fost internate victimele.

„Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 212 3580516, (0090) 212 3583537, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.”, mai anunță MAE.

39 de oameni au murit și alte peste 69 au fost rănite, în urma unui atac armat din Istanbul. Circa 600 de persoane se aflau în clubul Reina din Istanbul, unde petreceau trecerea dintre ani.

Un bărbat costumat în Moș Crăciun a intrat în club și a tras cu arma. El este liber în aceste momente, iar autoritățile s-au mobilizat pentru prinderea lui.

Știri pe același subiect

Atac armat Istanbul: Mărturii cutremurătoare ale supraviețuitorilor
Istanbul: Atac armat în club, 39 de morți și zeci de răniți VIDEO Camere Supraveghere
Erdogan, prima reacție după atacul armat din Istanbul
Bilanț victime Istanbul: 39 de morți, 69 de răniți în urma atacului armat din club

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top