Connect with us
Clarificări cu privire la declarația pe propria răspundere din 15 mai

Justitie

Clarificări cu privire la declarația pe propria răspundere din 15 mai

Declarația pe propria răspundere din 15 mai este obligatorie pentru deplasarea între localități. Localitățile se referă chiar și de la un sat la altul, dintr-o comună într-o altă comună sau dintru-un oraș într-altul. Se face foarte multă confuzie deoarece documentul oficial al declarației de proprie răspundere a apărut abia aseară la o oră târzie.

Declarația pe proprie răspundere cum trebuie completată

HUFF v-a publicat în exclusivitate documentul, declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din localitate care trebuie completată obligatoriu și doar cu motivele intemeietate din aceasta. Sunt 11 motive pe noua declarație oficială, iar pe site-ul formular.sts.ro puteți completa documentul online. Documentul poate fi descărcat de aici și poate fi tipărit în mai multe exemplare dacă aveți nevoie. Formatul pus la dispozție de HUFF este cel oficial publicat de Ministerul de Interne. Documentul este in format .doc, Microsoft Word pentru a va fi mai ușor să-l completați pe calculator sau telefon.

Rețineți că doar acele 11 motive pot fi motive justificate de deplasare între localități, că acestea trebuie să conțină data turului, iar pe o altă declarația data returului. Nu uitați că declarația trebuie semnată olograf, de mână.

Masca de protecție este obligatorie

Masca de protecție care trebuie să acopere nasul și gura este obligatorie de astăzi în toate spațiile închise, pe stradă, parcuri excepție fiind activitățile sportive sau plimbările în parcuri mari unde nu este un numar mare de persoane.

Persoanele care nu poartă masca de protecție vor fi amendate conform legislației în vigoare cu modificările și completările ulterioare.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în mijloacele de transport în comun sau saloanele de înfrumusețare.

Ca să tragem o concluzie în deplasarea spre locul de muncă nu mai este nevoie de adeverință de la angajator, ci doar de purtarea măștii de protecție. Declarația pe proprie răspundere este obligatorie doar la ieșirea din localitate, fie ea și un sat vecin.

Autoritățile vor amenda drastic persoanele care profită de relaxarea măsurilor de siguranță, iar de astăzi România a intrat în stare de alertă pentru 30 de zile.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top