Connect with us
Fostul ofițer care a băgat în carantină Spitalul Gerota scapă de dosarul penal

Justitie

Fostul ofițer care a băgat în carantină Spitalul Gerota scapă de dosarul penal

Fostul ofițer MAI care a băgat în carantină un spital întreg, după ce s-a infectat cu coronavirus, scapă de dosar penal. Bărbatul le-a spus medicilor că nu a fost plecat în străinătate, și astfel, ar fi infectat zeci de pacienți și cadre medicale. Cu toate acestea, el a scăpat de dosarul penal.

Scapă de dosarul penal

Dosarul în care fostul ofițer MAI era acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații a fost clasat. Bărbatul de 60 de ani, fost ofițer de Poliție, a fost internat în 5 martie la Spitalul Gerota. El a ascuns autorităților că fusese plecat în Israel, de unde s-a întors în 26 februarie. Potrivit Hotnews, la momentul internării, el declarase pe propria răspundere că nu a călătorit în afara ţării în ultimele două luni.

El s-ar fi simțit rău și a mers la spital în 3 martie, a doua zi s-a întors la serviciu, iar în 5 martie a mers din nou la spital și a fost internat. În 9 martie s-a confirmat că are coronavirus.

După confirmarea diagnosticului, Spitalul Gerota a intrat în carantină. Au fost confirmare pozitiv cu noul coronavirus mai multe cadre medicale, managerul spitalului, dar și șefa secției ATI.

Dosarul a fost clasat

Cu toate acestea, dosarul a fost clasat pentru că „nu s-a putut stabili cert, cu argumente științifice” că el a fost sursa infectării.

Procurorii susțin că bărbatul a călătorit în Israel și Palestina când aceste țări nu se aflau pe lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă pentru care se recomanda carantinare, sau autoizolare.

Nicio persoană dintre cele care au călătorit împreună cu fostul ofițer(80 de persoane) nu a fost confirmată cu virusul SARS COV-2, fapt care, alături de alte probe administrate, a dus la excluderea scenariului de infectare cu coronavirus în cadrul călătoriei în statul Israel.

La momentul externării din spital, bărbatul a declarat că își dorește ca primii oameni cu care discută să fie anchetatorii din dosar.

„Eu încă am acasă oxigenoterapie, am conectat la mine oxigenul. Este această problemă cu respiraţia şi cu plămânii. E mai bine, sigur! Vreau ca primii cu care să discut şi să clarific aspectele să fie anchetatorii din dosar, fără nicio supărare”, a spus Nelu Lupu pentru Observator.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top