Connect with us
Starea de alertă s-ar putea prelungi în România cu 30 de zile. „Suntem pe un platou în zig zag”

Justitie

Starea de alertă s-ar putea prelungi în România cu 30 de zile. „Suntem pe un platou în zig zag”

Starea de alertă din România s-ar putea prelungi în România cu 30 de zile în contextul creșterii numărului de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus. Astăzi, 10 septembrie 2020, Grupul de Comunicare Strategică, a raportat 1380 de cazuri noi de COVID-19, într-o informare oficială.

În acest context Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că va cere guvernului prelungirea Stării de Alertă din România pentru că ne aflăm pe un platou în zig zag.

„După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a declarat ministrul Sănătăţii într-o conferinţă de presă.

Starea de alertă a fost prelungită

România este în stare de alertă din 15 mai. S-au schimbat regulile

Ministrul Sanatatii cere prelungirea starii de alerta in Romania

Starea de alertă a fost prelungită de Guvernul României pe 14 august și este în vigoare până pe 15 septembrie 2020. Dacă Guvernul va lua în considerare cererea lui Nelu Tătaru, atunci starea de alertă se va prelungi până în 16 octombrie 2020. Asta înseamnă că Alegerile Locale 2020 se vor desfășura în starea de alertă și în condițiile stabilite de legea acesteia.

Ce recomandă Nelu Tătaru pentru începutul de an școlar

„În acest moment, trebuie doar recomandarea pentru cei cu comorbidităţi, cu boli cronice, pentru copiii care au acasă aparţinători şi vor să facă învăţământ online, pentru profesori care au comorbidităţi şi vor să predea online. Vor fi trei tipuri de adeverinţe necesare în funcţie de prezenţa sau nu a unei patologii. Avem acele recomandări care vin de la medicii curanţi sau medicii de familie pentru copiii care au patologie cronică. Acele recomandări sunt pentru cei care vor opta să facă învăţământul online.

Mai este o recomandare pe care o primesc acei copii care au acasă părinţi aparţinători cu comorbidităţi şi la fel vor să facă învăţământul online acasă. Există o altă recomandare pe care o dă un medic curant pentru profesori. Profesorii cu comorbidităţi pot la fel opta să predea online”, a declarat Tătaru.

Din 14 septembrie, starea de alertă se prelungește în România, cu încă o lună. Tot din această zi, copiii revin la școală, în funcție de regulile stabilite de Ministerul Educației, la sfatul DSP.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top