Connect with us
De luni își începe activitatea Poliţia Siguranţa Şcolară. Cum va acționa structura specială

Justitie

De luni își începe activitatea Poliţia Siguranţa Şcolară. Cum va acționa structura specială

Poliţia Siguranţa Şcolară. Școlile vor începe luni, 14 septembrie. Deschiderea noului an școlar vine cu o premieră în România, după ce autoritățile au decis că este nevoie de un mai mare control al comportamentului copiilor din școli, mai ales că situațiile au degenerat în ultima perioadă și cazurile de bullying au crescut semnificativ în rândul copiilor. Noua structură a poliției este Poliţia Siguranţa Şcolară, care se va ocupa exclusiv de protecția elevilor și a cadrelor didactice, precum și buna desfășurare a activităților la școală.

De luni își începe activitatea Poliţia Siguranţa Şcolară. Cum va acționa structura specială

Poliția Siguranța Școlară este o direcție nou înființată, prin ordinul Ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, ce are ca obiectiv combaterea infracționalității și violenței în școli și în vecinătatea acestora. Aici vor lucra, pentru început, doar 270 de polițiști. Aceștia vor fi desemnaţi din rândul angajaţilor actuali din inspectoratele de poliţie și vor colabora și cu alte structuri ale MAI, pentru a asigura protecția elevilor și a cadrelor didactice.

În toată ţara vor exista Birouri ale Poliţiei Siguranţă Şcolară, compuse din câte 4 ofiţeri şi un agent, care se vor ocupa de prevenirea și combaterea violenței în școală, cu accent pe fenomenul de bullying și a actelor de violență din școli și din apropierea acestora, precum și pe traficul de minori și de droguri. Echipele de la Poliţia Siguranţa Şcolarăvor colabora cu poliţiştii de la prevenire, dar şi cu cei de proximitate. Polițiștii vor avea o comunicare bună cu cadrele didactice, cu elevii și familiile acestora și vor cunoaște problemele cu care se confruntă zona de care răspund.

„Poliţiştii de la această structură vor acţiona exclusiv pentru un mediu şcolar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii şi profesorii. Începând de luni, 14 septembrie 2020, polițiștii de la siguranța școlară își vor începe misiunile pentru protejarea elevilor. Aceștia vor acționa împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate.”, explică un comunicat transmis sâmbătă de Poliţia Bihor.

Direcţia pentru Siguranţa Şcolară va monitoriza măsurile de siguranţă, infracţiunile din fiecare şcoală şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, de la Rutieră, a jandarmilor şi a Poliţiei locale pentru buna funcţionare a şcolilor. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că a semnat marţi ordinul pentru înfiinţarea Direcţiei pentru Siguranţa Şcolară în cadrul Poliţiei Române.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top