Connect with us
Klaus Iohannis va participa la o nouă conferință de presă. Declarații noi despre evoluția pandemiei România

Știri

Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră. Se pregătește campania de vaccinare anti-covid-19

Situația din România este în continuare una dificilă. Drept dovadă, spitalele sunt pline de pacienți care au nevoie de îngrijire medicală, cazurile pozitive cu coronavirus sunt tot mai multe în fiecare zi și, chiar dacă nu sunt depășite recorduri, situația nu se îmbunătățește. Mai mult, lucrurile au scăpat de sub control, motiv pentru care au fost impuse mai multe măsuri de prevenire, iar acum sunt așteptate rezultatele. În acest context, președintele Klaus Iohannis a convocat o nouă ședință ce are ca subiect evoluția pandemiei de coronavirus din România. După terminarea sedinței va susține și o conferință de presă.

Klaus Iohannis, declarații noi despre vaccinul anti-covid-19

UPDATE: În urma ședinței, Klaus Iohannis a organizat și o conferință de presă. Principalul subiect a fost campania de vaccinare anti-covid-19, despre care a declarat că este pregătită în acest moment de către autoritățile responsabile și că va fi făcută publică săptămâna viitoare.

Conform președintelui, coordonatorul campaniei va fi Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central. El a explicat încă o dată că vaccinarea se va face etapizat, iar primii care vor primi acest vaccin sunt cei din prima linie, din personalul medical, cei aflați în grupele de risc, lucrătorii din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă.

”Vaccinarea se va face etapizat și va începe pe grupe de populație. E vorba în prima fază de personalul medical, cei aflați în grupele de risc, lucrătorii din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă”, a precizat șeful statului.


„Avem motive de optimism  privind apariția noilor vaccinuri. România trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător campania de vaccinare. Responsabilul campaniei va fi Valeriu Gheorghiță, medic la Spitalul Militar Central. (…) România va depăși criza sanitară și sunt optimist pentru că se văd primele efecte ale măsurilor luate.”

Klaus Iohannis a atras atenția asupra informațiilor false care circulă printre oameni și le scade încrederea în capacitățile vaccinului anti-covid-19. Președintele susține că trebuie să fie combătută dezinformarea și că oamenii trebuie să aibă încredere în specialiști și în dovezile științifice care dovedesc eficiența acestui tratament.

Klaus Iohannis participă acum la o ședință ce are ca subiect evoluția pandemiei de coronavirus din România. Întâlnirea loc la ora 13:00, la Palatul Cotroceni. Aici vor fi aduse în prim-plan măsurile de gestionare a crizei sanitare.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va susține o conferință de presă la ora 18:00, unde va vorbi despre aspectele care au fost discutate la ședință. La ședință vor participa „prim-ministrul României, Ludovic Orban; Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, general dr. Ionel Paul Oprea; Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu; Directorul Institutului Național de Sănătate Publică, Director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; Directorul General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila; Șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra; Medic primar, Secția Boli infecțioase, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, dr. Valeriu Gheorghiță”.

În România, lucrurile au scăpat de sub control în ultima vreme. În urma testării, au fost indentificate zilnic chiar și peste 10.000 de cazuri de coronavirus. Astăzi, 17 noiembrie, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În plus,  au fost raportate 186 de decese provocate de coronavirus.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top