Connect with us
Carantină prelungită pentru șase localități din județul Ilfov! Cât mai durează restricțiile

Locale

Carantină prelungită pentru șase localități din județul Ilfov! Cât mai durează restricțiile

Carantina a fost prelungită pentru șase localități din județul Ilfov. Autoritățile au anunțat prelungirea restricțiilor pentru încă 7 zile. Este vorba despre Popești-Leordeni, Bragadiru, Otopeni, Dobrești, Chiajna și Corbeanca. Măsura carantinării zonale a fost prelungită vineri, 1 ianuarie 2020, de la ora 22.00.

Carantină prelungită în județul Ilfov

Pentru șase localități din județul Ilfov, măsura carantinării zonale a fost prelungită. Restricțiile au intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2021 pentru două dintre ele, iar pentru restul intră în vigoare sâmbătă, 2 ianuarie, la orele 22.00.

Potrivit Prefecturii Ilfov, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a semnat ordinele pentru prelungirea carantinei în oraşele Popeşti-Leordeni şi Otopeni, precum şi în comunele Dobreşti şi Corbeanca.

Decizia a fost luată după ce în oraşul Popeşti-Leordeni rata de incidenţă a cazurilor de Covid a fost de 5,78 la mia de locuitori, în oraşul Otopeni de 5,73, în comuna Dobreşti de 5,79, iar în Cobeanca incindenţa a fost de 6,24 la mia de locuitori.

Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele patru localități ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizelor emise de către Institutul Național de Sănătate Publică.

În același timp autoritățile au anunțat ieșirea de sub carantină a comunei Mogoșoaia.

„În urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, începând cu data de 02.01.2021, ora 22:00”, a transmis Prefectura județului Ilfov.

Bilanț coronavirus 2 ianuarie 2021

Potrivit celei mai recente actualizări ale Grupului de Comunicare Strategică, sâmbătă, 2 ianuarie 2021 au fost înregistrate 1.194 cazuri de coronavirus și 78 de persoane decedate, în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 2 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 637.395 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 571.333 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.194 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top