Connect with us
Au fost anunțate măsurile obligatorii la Parada de 1 decembrie. Cine poate participa

Locale

Cine poate participa la parada de 1 decembrie. Au fost impuse măsuri obligatorii

Având în vedere că situația din România este una extrem de dificilă și lucrurile au scăpat de sub control în ultima vreme, autoritățile au prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile. Pentru că nu s-a observat nicio îmbunătățire de la impunerea ultimei stări de alertă din 14 octombrie, autoritățile au prelungit-o până în decembrie. Cu această ocazie, au fost anunțate și măsurile pe care participanții la parada de 1 decembrie vor trebui să le respecte, pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

Măsuri de prevenire la parada de 1 decembrie

Autoritățile au prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, pe motiv că situația noastră este încă una dificilă. Măsurile impuse anterior, intrate în vigoare din 9 noiembrie, rămân valabile și în acest moment și nu au fost adoptate unele noi.

Cu prilejul prelungirii stării de alertă, autoritățile au decis să anunțe și modul în care se va desfășura parada de Ziua Națională a României și ce măsuri vor trebui participanații să respecte. Astfel, ceremonia oficială de 1 decembrie se va desfășura în condiții speciale anul acesta și va dura cel mult o oră, motiv pentru care doar 400 de persoane vor putea participa la adunarea din piața Arcului de Triumf din municipiul București. În cazul municipiilor reședință de județ, parada se poate desfășura cu participarea a cel mult 100 de persoane.

Aceste evenimente nu vor fi disponibile pentru public, ci doar oficialii cu vor putea lua parte la acestea, nevoiți fiind să respecte mai multe măsuri de protecție.

Astfel, masca de protecție va fi obligatorie și la parada de 1 decembrie, astfel încât să acopere nasul și gura, în mod corect. Mai mult, toate persoanele care sosesc în spațiul delimitat în care se desfășoară ceremonia vor trebui să-și dezinfecteze mâinile cu ajutorul substanțelor puse la dispoziție de organizatorii acestui eveniment.

Totodată, rămâne valabilă și menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți şi asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil, precum și delimitarea prin semne vizibile a perimetrului, conform documentului oficial.

Se vor aplica toate regulile de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar triajul epidemiologic va fi realiza pentru fiecare persoană participantă la parada de 1 decembrie.

Faptul că parada de Ziua Națională a României va fi anulată anul acesta a fost anunțat deja de autorități. În timp ce Orban a declarat că vor putea participa cel mult 50 de persoane, șeful MApN explica faptul că este mult mai importantă calitatea acestor activități decât numărul participanților, motiv pentru care vor încerca să marcheze această zi în confromitate cu situația actuală din România.

”Cred că este foarte importantă calitatea activităţilor, nu dimensiunea şi amploarea lor şi în felul acesta căutăm soluţii astfel încât să marcăm Ziua Naţională în conformitate cu rigorile impuse de limitările şi restricţiile pandemiei Covid-19.”, a afirmat ministrul Apărării.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top