Connect with us
Dosar penal pentru 16 persoane care au fost la Biserică în Cluj

Locale

Dosar penal pentru 16 persoane care au fost la Biserică în Cluj

Mai multe persoane din Cluj au primit dosar penal deoarece au mers la Biserică în plină pandemie. Biserica Ortodoxă a recomandat oamenilor să stea acasă.

Dosar penal pentru 16 persoane care au fost la Biserică în Cluj

16 persoane din comuna Apahida din județul Cluj au participat la acte liturghice. Este interzis adunarea în spații publice a mai mult de 3 persoane. De aceea, parchetul de lângă Judecătoria Gherla le-a pornit anchetare penală pentru săvârșirea acțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. În Biserica Ortodoxă preoții sunt sfătuiți să oficieze slujbele singuri.

„În data de 14.04.2020, a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 440/P/2020, în care se desfăşoară urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. În fapt, s-a reţinut că şaisprezece persoane de pe raza comunei Apahida nu au respectat măsurile de distanţare socială impuse de autorităţile publice pentru prevenirea răspândirii şi combatarea bolii infectocontagioase COVID-19, întâlnindu- se pentru oficierea unor acte liturgice, în data de 05.04.2020. În urma manifestării unor simptome specifice bolii, patru membri de familie ai unuia dintre participanţi au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19, în data de 12.04.2020, fiind internaţi în prezent pentru acordarea îngrijirilor medicale la spitale din municipiul Cluj-Napoca.
Faţă de toate persoanele care au participat la oficierea actelor liturgice s-a luat măsura izolării la domiciliu în data de 10.04.2020”, extras dintr-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla.

Mai târziu, 4 membri de familie ai unui participant au fost confirmați cu Covid-19 și au ajuns la spital.

Recomandări de la BOR

Așadar este interzis ca oamenii să participe la acte liturghice, altfel vor primi dosar penal. Biserica a recomandat credincioșilor să pună pomelnice online, să facă donații cu cardul sau să aprindă lumânări online. Ulterior un membru al bisericii va aprinde lumânarea fizic în biserică.

Să ne rugăm Mântuitorului Hristos, zilnic, individual în biserică sau acasă împreună cu familia, pentru toți cei bolnavi, pentru grabnica lor însănătoșire, pentru medici și pentru toți cei activi în ajutorarea oamenilor, ca Dumnezeu să-i ocrotească și să ne ajute să revenim cât mai curând la normalitatea vieții sociale și religioase,” a declarat BOR într-un comunicat de presă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top