Connect with us
Incendiu la o secție ATI din Târgu Mureș. Focul a pornit de la o priză

Locale

Incendiu la o secție ATI din Târgu Mureș. Focul a pornit de la o priză

Un incendiu a izbucnit la Secția de Terapie Intensivă a Clinicii Medicale III din Târgu Mureș. Din primele informații rezultă că o priză a luat foc într-un salon în care se aflau șase pacienți. Pericolul a fost eliminat la timp.

O priză a luat foc la secția ATI Târgu Mureș

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, totul a pornit de la o priză care a luat foc, posibil din cauza unui scurtcircuit.

Din fericire, focul a fost anihilat de către personalul medical, până la sosirea pompierilor. Incendiul a izbucnit la o priză din secția de Terapie Intensivă a Clinicii Medicale III din Târgu Mureș.

Șase pacienți se aflau în salon, în acel moment. Niciunul dintre ei nu este rănit.

„Incendiul a fost lichidat de către personalul propriu până la sosirea forțelor de intervenție”, a anunțat, vineri dimineață, ISU Mureș.

Pacientul care era în apropierea prizei a fost mutat. Pompierii se află la fața locului pentru a executa o recunoaștere.

Toată lumea a intrat în alertă după precedentul îngrozitor de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Acolo, pe 14 noiembrie, a avut loc un incendiu devastator în secția de Terapie Intensivă.

Zece pacienți au murit în acea seară fatidică. Toți erau intubați, fiind bolanvi de coronavirus. Medicul de gardă, care a încercat să-i scoată din salonul în flăcări, a suferit arsuri de gradul II și III pe 70-75% din suprafața corpului. El a fost transferat pentru îngrijiri, la o clinică de specialitate din Belgia.

După acest tragic incident, autoritățile au dispus controale în toate secțiile de Terapie Intensivă din România. Cu această ocazie au fost găsite mai multe nereguli.

Pe de altă parte amintim că joi, 4 decembrie, Ministrul Sănătății a semnat protocolul de transfer al marilor arși la spitale din străinătate. Acest protocol a fost gândit pentru a scurta timpul de intervenție în cazul unui pacient care a suferit arsuri grave și, din lipsă de locuri sau din alte motive, este mai bine să fie transferat la un spital de peste hotare.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top