Connect with us
Risc de accidente la munte. Pârtiile sunt deschise, dar cu restricții pentru turiști

Locale

Risc de accidente la munte. Pârtiile sunt deschise, dar cu restricții pentru turiști

Este risc de accidente la munte. Salvamontiștii din județul Hunedoara au făcut apel la turiști să evite drumețiile în zonele montane înalte. Riscul de accidente este foarte ridicat din cauza ninsorilor care nu s-au fixat la sol. Ce trebuie să știe cei care aleg muntele în acest sfârșit de săptămână.

Este risc de accidente la munte, spun salvamontiștii

Salvamontiștii din județul Hunedoara fac apel la turiști să evite drumețiile în zonele montane înalte unde zăpada este abundentă și nu este fixată pe sol. Ei spun că este o zăpadă grea care poate provoca probleme.

Recomandarea vine în contextul în care în ultimele zile a nins, iar stațiunile de la munte au devenit punctul de atracție al românilor.

”Recomandarea noastră este ca turiştii să nu se aventureze în zona de creastă pentru că zăpada este destul de abundentă, nu este fixată pe sol. Este o zăpadă grea, nu se vede pe unde calci şi, cu siguranţă, vor fi probleme. Îi rugăm să rămână în preajma cabanelor până la stabilizarea zăpezii în zona de creastă”, a transmis şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, pentru Agerpres.

Salvamontiștii spun că se schiază foarte bine în stațiunea Straja, și dacă va mai ninge se va putea schia și în Parâng. Turiștii sunt așteptați la munte, însă în condiții speciale, fără precedent.

Potrivit autorităților, de sărbători stațiunile montane vor fi deschise și pentru localnici și pentru turiști, însă telecabinele și gondolele vor funcționa la jumătate de capacitate. În schimb, la telescaun și teleschi nu sunt restricții.

În toate stațiunile montane din țară, turiștii trebuie să poarte masca de protecție sau cagula care să le acopere gura și nasul.

„Pentru telegondolă și telecabină capacitatea va fi doar de 50%. La telescaun și teleschi nu sunt restricții. În toate situațiile, atât în zona de așteptare, cât și în telecabină, telegondolă vor trebui să aibă masca sau cagula care să le acopere gura și nasul.” , a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Starea de alertă a fost prelungită în țara noastră începând de luni, 14 decembrie timp de 30 de zile. Rămân în vigoare restricțiile de până acum, plus una nouă referitoare la instalaţiile de transport pe cablu care vor funcționa la jumătate din capacitate.

Raed Arafat a declarat că organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează prin ordin comun al miniştrilor. Dacă o cabină are capacitate de 20 de persoane, probabil va fi stabilit că 10 persoane pot fi transportate cu cabina.

 

Continue Reading
Subiecte pe aceeași temă:

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top