Connect with us

Locale

Creștere alarmantă a ratei de incidență în București. Rata de infectare a trecut de 7

Situația din București este tot mai gravă în ceea ce privește infectările cu noul coronavirus. În ultimele zile, au fost identificate tot mai multe cazuri, iar azi, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat că rata de incidență din Capitala din ultimele 14 zile a tecut de 7 la mia de locuitori, ceea ce este alarmant pentru autorități și pentru locuritori, care se tem tot mai mult de carantinare.

Situație alarmantă în București

Lucrurile au scăpat de sub control în Capitală. Din data 6 decembrie până azi, 11 decembrie, a fost înregistrat un număr de aproape 11.000 de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că Municipiul București a trecut pentru prima dată de rata de infectare de 7 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, fiind cea mai mare incidență a cazurilor de Covid.

Mai mult, și Constanța a înregistrat 6,88 de cazuri la mia de locuitori în aceeași perioadă, iar Ilfov a ajuns la 6,77. Cele două sunt urmate de Cluj, care a ajuns la rată de infectări de 5,23, cu 331 de noi cazuri.

Cei din București se tem tot mai mult de faptul că municipiul ar putea fi carantinat total din cauza situației dificile în care se află, pentru ca lucrurile să revină la normal. Cu toate acestea, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat intrarea Bucureștiului în carantină este ultima ipoteză luată în calcul și nu se discută despre o astfel de măsură în acest moment.

„Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este.”, a declarat Nicuşor Dan

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.460 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 10.12.2020 (10:00) – 11.12.2020 (10:00) au fost raportate 168 decese (97 bărbați și 71 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. 155 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, pentru 9 pacienți decedați nu au fost înregistrate comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top