Connect with us
Românii abandonați în vama Nădlac nu pot să ajunga acasă: sunt lăsați la mâna transportatorilor străini

Locale

Românii abandonați în vama Nădlac nu pot să ajunga acasă: sunt lăsați la mâna transportatorilor străini

O mulțime de români care încearcă să se întoarcă în țară sunt lăsați la vama Nădlac și aici sunt blocați. Firmele de transport internațional au făcut averi pe seama celor care își doresc să se întoarcă în țară.

Românii abandonați în vama Nădlac nu pot să ajunga acasă: sunt lăsați la mâna transportatorilor străini

Străinii care au observat trendul românilor care vor să revină în țară s-au gândit să dezvolte afaceri pe baza cerințelor lor. Astfel aceștia au organizat curse regulate către țările europene care sunt acum suspendate pe perioada pandemiei. Unii români apelează la taximetriști, dar alții au găsit șoferi de microbuze. Totuși prețurile sunt pe măsură în aceste condiții economice de criză.

Românii au rămas în afara granițelor, nu au locuri de muncă și nicio soluție de a se întoarce în România. Românii care au lucrat în vestul țării au apelat la curse de ocazie scurte până la frontieră. Oamenii au declarat că nu mai au nicio altă variantă de transport spre casele lor. Acolo vor intra în izolare.

Tarifele transportatorilor străini diferă în funcție de mijlocul de transport utilizat. Cei care au ales taxiul au trebuit să plătească 500 euro de persoană.

Probleme la vamă și în alte părți ale țării

Un ucrainean este cercetat pentru contrabandă după confiscarea a 27.000 de pachete de țigări în vama de la Sighetu Marmației.

În data de 29 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, judeţul Maramureș, a fost declanșată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localității Remeți, mai multe persoane care încărcau colete voluminoase într-un autoturism de teren.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean. În urma acțiunii de urmărire, colegii noștri au reținut un cetățean ucrainean, în vârstă de 21 de ani.

Polițiștii de frontieră au anunţat şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului, în autoturismul abandonat, marca Mitsubishi Pajero, fără număr de înmatriculare, au fost descoperite 21 de baxuri cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 122.850 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun,” conform Polițiadefrontieră.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top