Connect with us
Sărbători de iarnă 2020. Primul oraș din România în care a fost montat iluminatul festiv

Locale

Sărbători de iarnă 2020. Primul oraș din România în care a fost montat iluminatul festiv

Sărbători de iarnă 2020. Mai este o lună până când intrăm oficial în cea mai așteptată perioadă a anului, cea cu luminițe și cadouri. Orașele vor fi îmbrăcate în ghirlande colorate care vor anunța apropierea sărbătorilor. Autoritățile locale se pregătesc pentru a monta iluminatul festiv din marile orașe ale țării. Primul oraș care a dat startul sărbătorilor de iarnă este Craiova.

Sărbători de iarnă 2020. La Craiova s-au pus luminițele

În Craiova, orașul se pregătește de sărbători. Autoritățile locale au furat startul și au montat iluminatul festiv cu o lună înainte de 1 decembrie, ziua care deschide oficial sărbătorile de iarnă.

În zonele centrale ale orașului, au fost montate ghirlande din brad artificial, cu globuri aurii și argintii. Autoritățile locale au precizat că s-au grăbit puțin anul acesta cu spiritul sărbătorilor, tocmai pentru a-i face pe oameni să simtă bucurie într-o perioadă grea.

Crăciun 2020. Cum va afecta pandemia sărbătorile de iarnă

Craiova se numără printre orașele din țară cu rata de infectare de 3 raportat la o mie de locuitori.

Pentru a limita răspândirea virusului, anul acesta nu vor avea loc spectacolele de Crăciun și Revelion, din centrul orașului, și nici căsuțele cu turtă dulce și vin fiert nu vor mai fi amplasate prin oraș. Se încearcă evitarea aglomerației prin orice mijloace.

Magia Crăciunului nu face pandemia să dispară

Până astăzi, 27 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217.216 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 155.630 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.724 cazuri noi de persoane infectate cu noul virus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, în afară de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.084 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 27 octombrie 2020, un număr de 6.574 de persoane diagnosticate cu infecție cu noul virus au decedat.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top