Connect with us
Târgul de Crăciun din București, anulat. Ce târg va avea loc în plină pandemie

Locale

Târgul de Crăciun din București, anulat. Ce târg va avea loc în plină pandemie

Târgul de Crăciun din București era, până acum, una dintre cele mai mari atracții ale oamenilor. Români de pretutindeni veneau în Capitală pentru a asculta cele mai frumoase colinde, pentru a se înfrupta din cele mai bune preparate și pentru a petrece clipe de neuitat printre cele mai frumoase ornamente de Crăciun. Din nefericirie, târgul de Crăciun din București nu se va mai desfășura anul acesta. Anunțul a fost făcut de noul primar al Capitalei, Nicușor Dan. Deși situația este dificilă, un târg din România va mai avea loc.

Târgul de Crăciun nu va mai avea loc

Târgul de Crăciun nu va mai avea loc anul acesta, după ce autoritățile au decis că situația din România este una dificilă. Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a explicat că situația tragică cu care se confruntă românii nu permite desfășurarea unui eveniment atât de amplu, unde ar fi venit un număr mare de persoane. Astfel, târgul mult așteptat nu va mai avea loc în 2020, urmând ca anii următor să se desfășoare din nou, dacă lucrurile vor reveni la normal și pandemia nu va mai reprezenta o amenințare. Nicușor Dan și-a exprimat opiniă ferm și promite că anii viitori ne vom putea bucura din nou de târg, dacă scăpăm de virus.

“Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm acestă boală. În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemiei, așa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târg de Crăciun. Din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei. Noi, Bucureștiul, opinia mea fermă este că nu trebuie să avem un târg de Crăciun în această iarnă.”, a declarat Nicușor Dan.

Deși rata de infectare a trecut deja de 3 la mia de locuitori, orașul Sibiu nu a renunțat la desfășurarea târgului de Crăciun. Organizatorii acestui mare eveniment spun că ediția din acest an nu se amână și nici nu se anulează și că vor fi respectate toate măsurile necesare pentru a preveni îmbolnăvirea. Astfel, zona de desfășurare a târgului a fost lărgită pentru a se respecta distanțarea socială, spațiul de servit mâncare a fost mărit considerabil și au fost asigurate mai multe locuri de stat în picioare. În plus, masca de protecție va fi obligatorie.

Pregătirile au început deja, iar autoritățile anunță că atmosfera va fi una la fel de plăcută și călduroasă ca în anii trecuți. Și Primăria va amenaja zona la fel ca în anii trecuți, cu un brad gigantic și proiecții pe toate clădirile din centru.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top