Connect with us
Școli din București, în scenariul roșu. Noi descoperiri

Locale

Școli din București, în scenariul roșu. Noi descoperiri

Situația în țara noastră este una dificilă în continuare. Cazurile de persoane bolnave se mențin pe un trend ascendent și sunt identificate zilnic peste 1000 de infectări noi, ceea nu ce oferă siguranță în ceea ce previne revenirea la viața normală, de dinainte de criza sanitară. Cu toate acestea, școlile se vor deschide luni, 14 septembrie, iar majoritatea elevilor se vor reîntâlni în bănci, în regim normal, însă cu respectarea unor reguli stricte. În București, anumite școli vor intra în scenariul roșu, cu desfășurarea cursurilor online, după ce situația s-a agravat.

Două școli din București trec la scenariul roșu

Școala rămâne unul dintre cele mai controversate subiecte din ultima perioadă, chiar și cu o zi înainte de începerea noului an școlar. După ce DSP-urile au informat care este situaţia epidemiologică a fiecărei localităţi, școlile au stabilit din ce scenariu fac parte. Cu toate acestea, au fost efectuate noi verificări, după ce situațiile la mai multe școli din București s-au schimbat și este necesară trecerea la un alt scenariu.

În prezent, 595 de unități de învățământ, de stat și particulare, sunt încadrate în scenariul galben, în timp ce doar 17 unități de învățământ intră în scenariul roșu. Este foarte posibil, însă, ca mai multe școli din scenariul cel mai dur să treacă pe scenariul galben, deoarece situația de acolo pare să se îmbunătățească. Decizia va fi luată în urma întrunirii Comitetulului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Tot la latitudinea acestuia rămâne și introducerea a două unități de învățământ din București în scenariul roșu, având în vedere că acolo au fost depistate noi cazuri de infectare cu nemilosul virus. Monica Anisie a anunțat că este vorba despre Școala Centrală și o grădiniță, «Zâna Florilor», care au solicitat de curând ca situația lor să fie reanalizată. În cazul în care se va aproba trecerea la scenariul cel mai dur, profesorii și învățătorii care vor fi izolați acasă vor putea participa la cursuri în sistem online, precum în perioada în care au fost suspendate cursurile.

„Este vorba despre școala centrală și o grădiniță, «Zâna Florilor». Au solicitat, prin decizia consiliului de administrație, care a fost transmisă la inspectoratul școlar azi. Așteptăm să se întrunească Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență ca să dea și hotărârea pentru scenariul roșu în aceste cazuri. La gradiniță așteptăm definitivarea anchetei DSP, pentru că s-a anunțat abia aseară.”, a spus Anisie.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top