Connect with us
Teste pentru bucureșteni, Firea: Sunt convinsă că proiectul va avea succes

Locale

Teste pentru bucureșteni, Firea: Sunt convinsă că proiectul va avea succes

Firea a cumpărat noi teste pentru bucureșteni. Vor fii de ajuns?

Teste pentru bucureșteni, Firea: Sunt convinsă că proiectul va avea succes

Gabriela Firea a declarat că Primăria Municipiului București, ajutată de primăriile de sector, a cumpărat o mulțime de teste pentru bucureșteni.

Astfel, primarul capitalei a declarat miercuri seară că a cumpărat 30.000 de teste, ajutată de primăriile de sector. Această achiziție s-a efectuat în cadrul unui program dezvoltat de Institutul Matei Balș din capitală, condus de Adrian Streinu-Cercel.

„Am cumpărat 30.000 de teste împreună cu primăriile de sector pentru proiectul domnului Adrian Streinu-Cercel și sunt convinsă că proiectul va avea succes”, a declarat Gabriela Firea pentru Realitatea Plus.

Vorbim de un tip de teste rapide care vor fi realizate pe un eșantion ce va fi stabilit ulterior de Institutul Matei Balș. Scopul acestui proiect este ca numărul de cazuri de persoane infectate cu noul Covid-19 să se reducă.

Totuși, primarul capitalei a mai menționat faptul că a cumpărat 6.000 de teste special destinate cadrelor medicale ce lucrează în spitalele administrate de capitală. Mai mult, aceste teste vor fi acompaniate de alte 20.000 de teste. Acestea vor fi destinate angajaților ariilor de activitate ce sunt considerate esențiale. Acestea includ sectorul energetic, asistența socială, etc.

30.000 teste pentru bucureșteni

Aceasta nu este prima inițiativă de acest tip realizată de Gabriela Firea. Pe 26 martie, aceasta a avut o discuție live pe Facebook cu Adrian Streinu Cercel. Atunci a declarat că va intenționa să cumpere 10.000 de teste pentru bucureșteni.

Legat de acestea, Firea a transmis că testele vor fi amânate. Deocamdată nu se știe neapărat data când vor fi realizate.

„Nu aș vrea să zic ziua, că să nu fie un deadline anunțat și apoi să fim nevoiți să îl reconfirmăm, pentru că nu e realizată toată pregătirea. Aș vrea să fiu mai precaută în a da astfel de informații (…) Depindem de furnizori, de alte entități și nu vreau să avansez date certe pentru a nu fi în situația în care și dvs. sau alți colegi de-ai dvs. să titrați ‘primarul general nu se ține de cuvânt’”, a declarat Firea pentru ziare.com.

În ceea ce privește testele pentru a depista Covid-19, costul acestora este undeva sub 100 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top