Connect with us
Un oraș important din România a rămas fără apă caldă. Care este motivul

Locale

Un oraș important din România a rămas fără apă caldă. Care este motivul

Unul dintre cele mai mari orașe din România se confruntă cu o mare problemă în această perioadă. După ce termocentrala Mintia s-a oprit, aproape 4500 de apartamente din Deva au rămas fără apaă caldă. Oprirea a fost provocată de lipsa cărbunilor, determinată de oprirea Minei Lupeni, care a fost inundată în urma ploilor torenţiale care au căzut vineri dimineaţa în Valea Jiului.

Un oraș important din România va rămâne fără apă caldă. Care este motivul

Ploile puternice din ultima perioadă și-au pus amprenta semnificativ. Unii dintre cei mai afectați sunt locuitorii orașului Deva, care din noapte de sâmbătă spre duminică au rămas fără apă caldă. Termocentrala Mintia s-a oprit din cauza lipsei de cărbune. Cristian Iștoc, liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, susține că problema va fi remediată până miercuri, însă aduce acuzații grave autorităților responsabile de aceste aspecte.

Astfel, el susține că Deva s-a mai confruntat cu o astfel de situație și în urmă cu două săptămâni. Deși ar fi solicitat realizarea unei rezerve de cărbuni, statul ar fi refuzat cererea. Așadar, el acuză Guvernul Orban de acest faliment național și susține că situația ar merge către cele mai negre scenarii, Hunedoara putând fi ștearsă de pe harta energetică a României.

“Termocentrala Mintia a rămas fără cărbune. Nu mai avem pe stoc, deşi, ca organizaţie sindicală, am solicitat, de mai multe ori, ca acesta să fie asigurat de la rezerva de stat. Suntem îngrijoraţi despre ceea ce se va întâmpla în viitor cu veniturile termocentralei, deoarece acum stăm până miercuri, iar în urmă cu două săptămâni am avut o altă oprire, tot din cauza lipsei cărbunelui.”, a explicat liderul sindical.

Cristian Iştoc a precizat că la Termocentrala Mintia este nevoie de o cantitate de 1700 de tone de cărbune pe zi, din care se asigură doar 600 de tone. Termocentrala Mintia numără circa 700 de angajaţi şi face parte din CEH alături de termocentrala Paroşeni şi minele de cărbune Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan.

Potrivit administratorului special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roşu, va fi evacuată apa din mină, iar cel târziu miercuri va începe producția de cărbuni la Mina Livezeni, care va merge către Termocentrala Mintia.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top