Cine este Marius Dragu, soțul Ancăi Dragu Președinte Senat

22.12.2020

Anca Dragu a fost aleasă pe 21 decembrie Președinte al Senatului României, prima femeie care ocupă a doua funcție în stat. Marius Dragu este soțul femeii din fruntea senatului, acesta este președintele Biroului pentru Turism pentru Tineret din 2016. Din 2018 ocupă și o funcție în organizația NATO Brussels – Staff Centre.

Marius Dragu are 48 de ani și încă de la începutul carierei sale a ocupat funcții mari de conducere. Alături de soția sa Anca Dragu a adunat și o mare avere. Soții Dragu dețin 14 proprietăți în București, terenuri intravilane, case și apartamente și doar în conturile Președintelui Senatului sunt adunate aproape 1.1 milioane de lei.

Cine este Marius Dragu

Cine este Marius Dragu sotul Ancăi Dragu
Marius Dragut soț Anca Dragu, Președinte Senat

La fel ca și soția sa, noul Președinte al Senatului, Marius Dragu este politician parte din partidul PLUS, care a candidat la Alegerile Locale 2020 pentru un post de Consilier Municipal în Constanța.

Este în fruntatea Brioului de Biroului pentru Turism pentru Tineret, în funcția de Director General și Președinte al Consiliului de Administrație, potrivit CV-ului său depus la SC BTT SA.

Avere frumoasă adunată de soții Dragu

Anca și Marius Dragu au adunat o avere frumoasă, atât împreună, dar și din moșteniri. 14 proprietăți sunt deținute de Anca Dragu și Marius Dragu în București, pentru unele încasează și venituri din chirii.

Anca Dragu Președinte Senat
Anca Dragu Președinte Senat, soția lui Marius

În contul soției sale, Marius Dragu poate găsi 1.1 milioane de lei, conform faxnews.ro.

Cariera și-a început-o în anul 1994 când a ocupat funcția de Director Executiv în cadrul Amexim Car, Bucuresti-Romania, funcție deținută până în 2014.

Apoi s-a dus la Bruxelles, unde a fost în poziția de Maitre-nageur, timp de 2 ani în perioada 2013-2015. Din februarie 2016, până în ianuarie 2017 a fost consilier al Ministrului Tineretului și Sportului. Ulterior din 2016 s-a transferat la SC BTT SA direct în funcția de Director General și același an a fost ales și Președinte al Consiliului de Administrație.

În 2020 a obținut încă un mandat de 4 ani în cadrul BTT SA. La candidatura din 2020 pentru funcția de Consilier Municipal n-a obținut voturi suficiente pentru a ocupa un post în Consiliu.

Soția sa a fost aleasă pe 21 decembrie 2020 în funcția de Președinte al Senatului României, care este a doua funcție în stat și prima femeie președinte din istoria Senatului.