Connect with us
Rafila: De ce se ia temperatura la intrarea în magazine. Ce trebuie să știi

Știri

Rafila: De ce se ia temperatura la intrarea în magazine. Ce trebuie să știi

Profesorul Alexandru Rafila, membru al Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății a ținut să explice diferența dintre termoscanare și măsurarea temperaturii. Oamenii au început să scoată tot felul de teorii despre controlarea creierului prin această termoscanare, iar unii dintre ei refuză să fie verificați la intrarea în magazin. Află din rândurile de mai jos ce declarații a făcut Alexandru Rafila.

Rafila: De ce se ia temperatura la intrarea în magazine. Ce trebuie să știi

În contextul pandemiei, oamenii au început să răspândească tot felul de teorii conspiraționale pe rețelele de socializare. Una dintre acestea este cea conform căreia verificarea temperaturi de la intrarea în magazine nu este altceva decât termoscanarea creierului.

Aceștia afirmă că oamenii vor putea fi controlați de la distanță prin intermediul scanării undelor cerebrale. Pentru a combate aceste teorii care încep să aibă cât mai mulți adepți care refuză să fie verificați la intrarea în magazin, Rafila face noi declarații.

Acesta face diferența între termoscanare și o simplă măsurare a temperaturii. De asemenea, menționează că termenul de termoscanare le induce oamenilor un sentiment de nesiguranță care îi face să se teamă de acest procedeu. De fapt oamenii nu trebuie să se teamă de un procedeu atât de inofensiv ca măsurarea temperaturii folosind un termoscanner.

„Nu e vorba de termoscanare. Este vorba de măsurarea temperaturii.

Termenul utilizat de termoscanare induce nesiguranță celor care se tem că se găsește ceva la persoana care e investigată.

Termoscanarea nici măcar nu are legătură cu aceste aparate de măsurat temperatura individual, sunt niște dispozitive de mari dimensiuni care măsoară temperatura pentru persoane care trec prin anumite culoare, gen aeroport, gări, instituții cu trafic mare de persoane.

Termoscanarea nu se referă la măsurarea individuală a temperaturii.

Dacă folosim un termen mult mai simplu – măsurarea temperaturii de la distanță, o parte din neliniști o să dispară, lumea nu cred că o să-și închipuie că se poate obține altceva decât o temperatură corporală, care în mod normal e până la 37 grade.

Trebuie să explicăm oamenilor.

Una dintre principalele elemente pe care nu le luăm în considerare când luăm foarte multe decizii e să le pregătim înainte, să le explicăm oamenilor cu ce tip de aparate se face, dacă personalul a fost instruit. Trebuie să oferi informații, să dai încredere că nu li se întâmplă altceva decât că li se măsoară temperatura.

Asta ar fi ordinea firească a lucrurilor, întâi să faci campanie de informare, apoi să iei decizia, de multe ori facem invers și ne gândim cum să reparăm lucrurile, probabil aici mai e încă de lucru.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top