Connect with us
4 tipuri de măști de protecție de pe piață sunt periculoase pentru sănătate

Sanatate

4 tipuri de măști de protecție de pe piață sunt periculoase pentru sănătate

InfoCons a transmis în cursul zilei de miercuri o alertă sanitară legată de 4 tipuri de măști de protecție care se află acum pe piață. Acestea nu corespund cerințelor și ar trebui evitate. Află din articolul de mai jos despre care măști de protecție este vorba.

4 tipuri de măști de protecție de pe piață sunt periculoase pentru sănătate

InfoCons a transmis miercuri prin intermediul Sistemului de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase o alertă sanitară. Această alertă se referă la 4 tipuri de măști de protecție care sunt achiziționate în această perioadă în contextul pandemiei de coronavirus din țară.

Prima alertă se referă la măștile de protecție din marca Likelove. Acestea se numesc „Self Suction Filter Type Anti Particle Respirator”, modelul KN95/FFP2, care are codul de bare 6972761491073.

“Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 75 %).

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149,″ a transmis InfoCons.

S-a decis ca produsul să fie marcat cu avertismente care prezintă riscurile.

Al doilea avertisment se referă la măștile cu denumirea “Three Dimensional Protective Respiraor (disposable respirator)”, modelul KN95.

“Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 86 %).

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149″, mai anunță InfoCons.

A treia avertizare se referă la măștile de filtru de particule marca „Daddy Baby”. Acestea se numesc “Protective Mask – Earloop Face Mask”, numărul modelului: E-P01L50, FP2, ce are următorul cod de bare: 6938457900007.

„Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 49 %).

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149,″ a declarat InfoCons.

A patra avertizare se referă la măștile marca “Daddy Baby”. Acestea sunt denumite “Protective Mask – Respiratory Protection”, modelele KN95/FFP2, KZ01S50B, cu următorul cod de bare: 6938457900045.

“Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 76 %).

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149″, transmite autoritatea de control.

Președintele InfoCons ne avertizează că ar trebui să fim atenți la informațiile de pe produsele pe care le cumpărăm.

“Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea!

Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul!

Păstra-ți bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615’’, a transmis Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

Concluzia este că va trebui să verificăm măștile înainte de a le cumpăra. Este o măsură de precauție pentru a nu ne face mai mult rău decât bine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top