Connect with us
Anunț despre al treilea val de coronavirus. Ce spune Organizația Mondială a Sănătății

Sanatate

Anunț despre al treilea val de coronavirus. Ce spune Organizația Mondială a Sănătății

Al treilea val de coronavirus ar putea veni peste Europa la începutul anului următor, dacă se vor repeta greșelile din trecut, a precizat un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății. David Nabarro a declarat că pandemia va atinge al treilea val dacă nu se va construi infrastructura necesară.

Când va fi al treilea val de coronavirus

Al treilea val al pandemiei de coronavirus ar putea să fie în Europa, în primăvara anului viitor. Anunțul extrem de îngrijorător vine din partea lui David Nabarro, comisar special al Organizației Mondiale a Sănătății. Asta ne așteaptă în cazul în care nu se va construi infrastructura necesară, a declarat reprezentantul OMS.

„Nu au construit infrastructura necesară în timpul lunilor de vară, după ce au adus sub control primul val. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a declarat David Nabarro.

Reprezentatul OMS a lăudat modul în care Asia a gestionat pandemia de coronvirus. El spune că acolo oamenii s-au responsabilizat, păstrează distanța, poartă măști de protecție, se izolează, își spală mâinile și protejează grupurile vulnerabile.

Al doilea val al pandemiei de coronavirus

În România, pandemia de coronavirus este în al doilea val. Multe localități din țară sunt în carantină, școlile sunt închise, purtarea măștii de protecție este obligatorie atât la interior cât și la exterior, iar noaptea de la ora 23.00 este carantină în toată țara.

Nu se iese din casă decât cu motive întemeiate și justificate prin prezentarea unei declarații pe proprie răspundere.

Conform ultimelor date publicate de către Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 23 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 422.852 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total, 296.844 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.207 cazuri noi de persoane infectate cu noul virus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top