Connect with us
Vești bune pentru români. Ce se întâmplă cu evoluția pandemiei de coronavirus

Social

Vești bune pentru români. Ce se întâmplă cu evoluția pandemiei de coronavirus

Vești bune pentru români. Medicii vorbesc despre o evoluție ușor favorabilă a pandemiei de coronavirus în România. Numărul de teste pozitive are variații mari de la o zi la alta, dar situația din spitale arată o tendință favorabilă a epidemiei de coronavirus în țara noastră.

Evoluție ușor favorabilă a pandemiei de coronavirus

Medicii vorbesc despre o evoluție ușor favorabilă a pandemiei de coronavirus în România. Cel mai probabil în 10-12 zile va fi o creștere a numărului de infectări, însă nu una semnificativă, spune medicul de Terapie Intensivăm Radu Țincu.

Tot el a precizat că a variat foarte mult numărul de teste zilnice, dar în secțiile de Terapie Intensivă a rămas constant numărul de pacienți internați.

„Discutăm de o evoluție ușor favorabilă, cel mai probabil ca urmare a respectării măsurilor de protecție. După sărbători, însă, peste tot se constată o ușoară tendință de creștere a infectărilor, care cel mai probabil se va manifesta și în România, pentru că în astfel de perioade, oamenii reduc din vigilență”, a declarat medicul Radu Țincu pentru Digi24.

Bilanțul cazurilor de coronavirus la 1 ianuarie 2021

Potrivit celei mai recente actualizări a Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 1 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 636.201 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 566.365 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.938 cazuri noi de persoane infectate cu temutul virus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 536 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 15.841 de persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au decedat. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 25 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 25 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de peste 80 de ani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top