Connect with us
Iohannis este optimist: "Scăderea este clară". Când va începe vaccinarea

Sanatate

Iohannis este optimist: „Scăderea este clară”. Când va începe vaccinarea

Situația din România este foarte dificilă, motiv pentru care au fost adoptate mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul virus al momentului. În ultima perioadă, numărul de infectări a scăzut ușor, motiv pentru care președintele Klaus Iohannis a devenit foarte optimist și speră că lucrurile vor reveni la normal. Președintele a explicat când va începe vaccinarea, soluția care ne va salva de coronavirus, conform specialiștilor. Mai mult, Iohannis anunțat azi că piețele se vor redeschide, cu respectarea tuturor măsurile de prevenire a infectării.

Când se redeschid piețele

Vaccinarea este cel mai controversat subiect al momentului, despre care toată lumea vorbește. În timp ce specialiștii văd vaccinarea ca cea mai bună soluție pentru acest virus nemilos, oamenii se tem de efectele acesteia și nu înțeleg exact ce presupune.

Președintele, care este un susținător al vaccinului anti-covid-19 și chiar a declarat că este dispus să se vaccineze la TV, în fața tuturor, pentru a le da oamenilor încredere, a vorbit din nou despre vaccinare. El a explicat că în iarnă, primii testați vor fi cei din personalul medical, iar apoi se va continua cu operatorii comerciali și alte categorii expuse îmbolnăvirii. Până la finalul primăverii, președintele speră că se va încheia prima tranșă de vaccinare și se va trece la restul populației.

„Cei din Comisie care se ocupă de relaţia directă cu producătorii e probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Vaccinarea în masă se va produce probabil în primăvară. Undeva la începutul anului ianuarie-februarie va începe cu personalul medical, se va merge mai departe în tranşă, iar până la finalul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare.”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a venit cu o veste bună pentru toți producătorii care au avut de suferit în ultima perioadă din cauza măsurilor adoptate de autorități pentru prevenirea îmbolnăvirii. Astfel, Iohannis a anunțat că toate piețele agroalimentare care funcționează în spații închise își vor relua activitatea la sfârșitul acestei săptămâni.

Președintele a explicat că scăderea este una clară și a dat semne că este foarte optimist. Specialiștii au decis că este nevoie ca piețele să se redeschidă, pentru ca producătorii să-și vândă marfa, iar românii să poată face cumpărături de Crăciun, așa cum obișnuiesc an de an, cumpărând din piețele cărora le sunt clienți fideli și unde găsesc tot ce au nevoie.

„Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane nou infectate a scăzut semnificativ. Este adevărat că s-a testat mai puţin. Totuşi, scăderea este clară. Această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsuri ci şi alţii.  Asta fiind constatată am discutat cu experţii şi am decis ca de la sfârşitul acestei săptămâni să fie redeschise pieţele. Aceasta este o veste bună şi pentru producătorii care vor să vândă în pieţe dar şi pentru românii care vor să îşi facă cumpărăturile.”, a declarat Iohannis.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top