Connect with us
Tatăl medicului Radu Zamfir, în stare gravă la ATI. A fost operat chiar de fiul lui

Sanatate

Tatăl medicului Radu Zamfir, în stare gravă la ATI. A fost operat chiar de fiul lui

Medicul Radu Zamfir a trecut prin cea mai grea experiență a vieții sale. EL a fost nevoit să-și opereze propriul tată, pe Mihai Zamfir, deoarece starea de sănătate a acestuia se agravase din cauza unei peritonite perforate. El a stat la Terapie Intensivă o săptămână. Mai mult, acesta a fost infectat și cu covid-19.

Radu Zamfir, eroul tatălui său

Mihai Zamfir a mers la spital pentru un control de rutină și credea că va sta acolo doar o perioadă scurtă de timp. Cu toate acestea, lucrurile s-au complicat și a ajuns pe masa de operație.

El a stat la terapie intensivă timp de 7 zile și a trecut prin două săptămâni grele, în care sănătatea lui a fost pusă greu la încercare. Înainte de operație, s-a testat pentru covid-19, așa cum este normal și, surprinzător, rezultatul a fost unul pozitiv.

El nu a avut deloc simptome specifice bolii și crede că a luat virusul din tren, pentru că, în mare parte a timpului, s-a protejat. Mai mult, la începutul pandemiei, s-a izolat la țară și a rărit cât de mult a putut interacțiunile cu ceilalți.

Mihai Zamfir, în vârstă de 78 de ani, a trebuit să fie operat de urgență de o peritonită perforată, iar fiul său, celebrul medica Radu Zamfir, a vrut să participe la operația dificilă care a trebuit făcută la un alt spital decât cel la care lucrează.

Medicul a mărturisit că, pentru el, cea mai mare dorință a fost să-și aibă tatăl alături de sărbători. Deși a fost pus într-o ipostază dificilă, a luptat pentru viața tatălui său și a încercat să se detașeze de orice gând rău și să-l privească la fel ca pe un pacient.

„Viața ne-a adus în ipostaza asta, o complicație care s-a întâmplat să fie chirurgicală. Mi-am luat inima în dinți și l-am operat, trebuia să îl facem bine. Trebuie să te detașezi, să tratezi leziunea, să-l privești cât se poate ca pe un pacient.”, ne-a declarat dr. Radu Zamfir.

Mihai Zamfir le-a recomandat oamenilor să respecte măsurile de prevenire și să aibă grijă de sănătatea lor și, mai ales, a celor din jur. El a explicat că gândul că ai îmbolnăvit o persoană și i-ai făcut rău este cel mai greu de suportat.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top