Connect with us
Câte persoane pot participa la o petrecere în apartament. Explicațiile lui Marcel Vela

Social

Câte persoane pot participa la o petrecere în apartament. Explicațiile lui Marcel Vela

Începând cu 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. Drept urmare, mai multe restricții au fost ridicate sau relaxate, iar o serie de măsuri a fost impusă. Astfel, parcurile s-au deschis, oamenii au mai multă libertate în ceea ce privește efectuarea activităților fizice și pot merge chiar și la cumpărături în anumite magazine care și-au reluat activitatea. De asemenea, masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise. Oamenii au în continuare nelămuriri, așa ca Marcel Vela a realizat o sesiune de întrebări și răspunsuri. Printre acestea, a abordat și tema legată de desfășurarea evenimentelor personale și numărul persoanelor care poate participa la acestea.

Câte persoane pot participa la o petrecere în apartament. Explicațiile lui Marcel Vela

În ceea ce privește evenimentele personale precum nunțile, botezurile sau alte petreceri, dar și cele mai puțin fericite, înmormântări, parastase, acestea se vor desfășura, în continuare, într-un cadru restrâns, cu un număr mic de persoane. Având în vedere că slujbele se desfășoară în aer liber, pot fi prezente maximum 16 persoane apropiate la un evenimente personal.

În cazul unui eveniment care se desfășoară într-un spațiu închis, numărul persoanelor care pot fi prezente la acesta este de cel mult 8. Marcel Vela a explicat că într-un apartament, de exemplu, riscul infectării este mult mai mare decât în aer liber. În plus, această măsură a fost adoptată pentru a evita aplicarea măsurii izolării la domiciliu. Dacă unul dintre persoane va avea, în timp, simptome, toți ceilalți oameni cu care a intrat în contact vor fi identificați și izolați la domiciliu.

„Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștere, sau de nume, cum este astăzi (nr. joi) de Sfinții Constantin și Elena. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase. De la 1 iunie, din 15 iunie, dacă totul va fi în regulă, evident, se va reamenaja și această regulă.”, a declarat Marcel Vela.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top