Connect with us
Caz unic în lume! Localitatea unde nu s-a mai născut un băiat de mai bine de 10 ani

Social

Caz unic în lume! Localitatea unde nu s-a mai născut un băiat de mai bine de 10 ani

Într-o localitate mică din Polonia are loc o situație unică, ce nu s-a mai întâlnit până acum: de aproximativ 13 ani, nu s-a mai născut niciun băiat. Din totalul locuitorilor, majoritatea sunt de sex feminin și localnicii spun că lucrurile stau așa de foarte mult timp și că aici este o lume a femeilor. Află ce decizie șocantă a luat primarul comunei în acest sens.

S-a născut un băiat după 13 ani

În Miejsce Odrzanskie, un sătuc din sudul Poloniei, de lângă granița cu Republica Cehă, nu s-a mai născut un băiat de aproximativ 13 ani. Aici este, de fapt, o lume condusă de reprezentantele sexului frumos, deoarece bărbații care locuiesc în comună sunt mult mai puțini la număr. Cel mai tânăr băiat avea 13 ani, iar majoritatea locurilor de muncă, chiar și cele destinate celor de sex opus, erau ocupate de femeie. De exemplu, chiar și brigada de pompieri avea mai mulți membri de sex feminin.

„Am venit în acest sat cu câteva zeci de ani în urmă. Am luat o localnică de soție și împreună avem două fiice. Mi-aș fi dorit și un fiu, dar nu mai este realistă dorința mea.”, a declarat unul dintre puținii barbați din brigada de pompieri.

Nimeni nu își poate da seama de ce s-a extins acest fenomen și unde este, de fapt, problema. Unii susțin că ar fi vorba de cauze medicale, iar alții se gândesc să apeleze chiar la tehnici străvechi. Tradiția spune că cei care vor să nască un băiat, trebuie să țină sub pat un topor. Chiar și după aplicarea acestor obiceiuri, tot fetele au condus.

Situația l-a făcut pe primar, anul trecut, să anunțe că va oferi o recompensă substanțială primului băiat care se va naște aici, pentru că satul lui se află într-un mare impas demografic. Și se pare că minunea a avut loc, iar primul băiețel a apărut aici după ani buni.

Mama lui Bartek. Anna Milek, este foarte fericită că a reușit să aducă pe lume băiețelul, având în vedere că sarcina a fost una cu probleme și a fost nevoie o intervenție chirurgicală de urgență. Primarul este foarte fericit că în sfârșit a apărut în sat un băiat care readuce speranțele localnicilor. Încă nu a acordat familiei recompensa despre care vorbea. În schimb, ia în considerare să dea unei străzi și unui stejar numele băiețelului mult așteptat.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top