Connect with us
Gest impresionant! Un cerșetor român și-a donat toți banii pentru victimele inundațiilor

Social

Gest impresionant! Un cerșetor român și-a donat toți banii pentru victimele inundațiilor

Ion-Nelu Gioroiu, poreclit „Jojo”, este un cerșetor în vârstă de 52 de ani, care trăiește din mila celorlalți. Cu toate acestea, a făcut un gest extrem de emoționant, prin care a uimit pe toată lumea. Acesta a reușit să atragă atenția asupra lui după ce și-a donat toți banii victimelor care au avut de suferit după inundațiile provocate de furtuna Alex. Bunătatea lui a impresionat și va primi ajutor din partea primăriei din Nisa.

Un cerșetor a donat toți banii strânși. Bunătatea i-a fost răsplătită

Jojo este un cerșetor care și-a petrecut ultimii patru ani pe străzile din Nisa. Acesta a fost abandonat la naștere în Craiova și a crescut într-un orfelinat pe timpul lui Ceaușescu. După Revoluție, el a plecat în Italia pentru un trai mai bun, unde a continuat să lucreze fără contract de muncă. În Franța, bărbatul de 52 de ani a sosit în 2017 și a lucrat aici ca grădinar în case particulare. Mai apoi, el a ajuns pe străzi.

Jojo trăiește din pomana celorlalți, care se oferă să îl ajute și din vânzarea unei reviste editate de o asociație umanitară. El a reușit să strângă 150 de euro, bani pe care a decis să-i doneze pentru o cauză nobilă. Este vorba despre oamenii care au avut de suferit de pe urma inundațiilor masive din Franța, care au primit un ajutor mic, dar semnificativ, din partea unui un om care doarme pe unde apucă și trăiește din mila oamenilor.

„M-a sunat spunându-mi că vrea să doneze 150 de euro pentru victime. Când am venit să-l văd, am încercat să înțeleg, știu că nu are bani și de aceea vinde revistele, dar a insistat. Mi-a spus că a reușit să pună ceva bani deoparte și că vrea să ajute familiile care au pierdut totul, pentru că știe ce simte să rămâi fără nimic …. a scos două pungi cu monede și a insistat să le luăm.”, este mesajul publicat de asociația Solidarity 06 în folosul celor fără adăpost.

Gestul său a impresionat o întreagă comunitate, iar bunătatea lui a fost răsplătită. Primăria i-a oferit un loc de muncă la serviciul de curățenie, iar o persoană anonimă s-a oferit să îl ajute cu o locuință prin intermediul unei asociații umanitare. În plus, persoana respectivă vrea să meargă cu bărbatul la consulatul României din Marsilia, pentru a-i fi refăcute actele care i-au fost furate pe stradă.

Cele două pungi cu monede ale lui Jojo au ajuns către asociația care se ocupă de persoanele nevoiașe. Cerșetorul a mărturisit că cele mai mari dorințe ale lui sunt obținerea unui loc de muncă și învățarea limbii franceze.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top