Connect with us
Medicul Musta crede că un blocaj total este soluția: "Ar fi bine să blochezi totul două- trei săptămâni."

Social

Medicul Musta crede că un blocaj total este soluția: „Ar fi bine să blochezi totul două- trei săptămâni.”

Lucrurile merg spre rău în România. Datele oficiale arată că numărul de infectări zilnice cu noul coronavirus a trecut de 4000 și se menține pe un trend ascendent. În unele zone, spre exemplu București, au fost impuse mai multe măsuri de prevenire a îmbolnăvirii, având în vedere că rata de incidență a trecut de 3 la 1000 de locuitori. Medicul Musta a vorbit despre ce se petrece în țara noastră și este de părere că situația a scăpat de sub control, iar un blocaj total ar fi soluția salvatoare.

Medicul Musta încurajează închiderea țării

Medicul Musta a vorbit despre situația din spitalele din România. El a explicat că lucrurile sunt, într-adevăr, grave, iar situația se înrăutățește în contextul creșterii accelerate al numărului de cazuri de coronavirus. El a explicat că în spitale este un haos complet, că nu mai sunt locuri pentru bolnavi și medicii sunt puși în situația de a alege pe cine să interneze și cine nu, pe principiul primul venit, primul servit. În plus, sunt cazuri foarte grave, de persoane cu comorbidități, persoane din categoria de risc.

Cât despre situația la nivel național, medicul Virgil Musta este de părere că a scăpat de sub control și crede că pentru scăderea însemnată a numărului de infecţii cu virusul SARS CoV-2 este nevoie de un blocaj total de două sau trei săptămâni. Acest lucru nu ar fi posibil deoarece industria ar fi afectată, dar și pentru că este un an electoral, susține Virgil.

Medicul a explicat că trebuie impuse măsuri stricte, la care oamenii să se raporteze cu seriozitate și să le respecte, pentru a evita o tragedie. În plus, el acuză că, în principal, comportamentul oamenilor de nerespectare a restricțiilor impuse de autorități a dus la explozia de cazuri, care va fi greu de stopat. Acest lucru ar fi trebuit făcut în urmă cu trei luni, când situația nu ar fi fost atât de dificilă. Mai mult, crede că vina este împărțită, deoarece autoritățile ar fi trebuit să aibă o atitudine mult mai fermă în procesul de impunere a măsurilor.

”Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… şi poate gândit foarte bine… ideal poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar că nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată.”, a declarat medicul Musta.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top